Όλα κυλούν ομαλά με τη γεώτρηση στο οικόπεδο 12

Σε δέκα ημέρες ο «Όμηρος» φθάνει στο στόχο.

Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τις 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό, ενώ γίνονται νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών απαιτεί ακόμα 10 περίπου μέρες εργασίας.
Εν τω μεταξύ, μετά την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες στη Λευκωσία, η κυβέρνηση προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης της ισραηλινής Delek, για απόκτηση ποσοστού της τάξης του 30% των δικαιωμάτων της Νoble Εnergy στο «Αφροδίτη».

Ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας, Γιλτσιάκ Τσιούβα, που συνόδευε τον Σιμόν Πέρες, φέρεται να έφυγε ικανοποιημένος, καθώς υπάρχουν πλέον εξελίξεις σε σχέση με το αίτημα της εταιρείας του και αναμένεται να εξεταστεί πολύ σύντομα από το υπουργικό συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος. 
επιβεβαίωσε ότι «συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες για την ολοκλήρωση της γεώτρησης φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου». 

Μιλώντας μετά την τελετή του μνημόσυνου των ηρώων της κοινότητας Μέσα Χωρίου, ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν οποιαδήποτε πλοία στην περιοχή της ΑΟΖ και όλα κυλούν ομαλά. 
πηγή : http://www.iefimerida.com.cy/efimerida/page.php?pageID=13&instance_ID=23&newsid=8760

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"