Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 23, 2012

Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή!

Εικόνα
Το νησί Jindo βρίσκεται πολύ κοντά στα νησιά Jejudo και Geojedo και μάλιστα είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα. Απαρτίζεται από 250 μικρότερα νησιά, αλλά ο λόγος που έγινε διάσημο είναι ένα "θαύμα", κάτι εξαιρετικά αξιοπερίεργο που μας θυμίζει ένα μεγάλο γεγονός που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη και συνδέεται με τα θαύματα του Μωυσή. Για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς; 

Σαν σήμερα...23 Μαρτίου

Εικόνα

Ντάουνερ: «Εγώ θα αποφασίσω για την Πολυμερή»

Εικόνα
Η έκθεσή του θα εξαρτηθεί και από τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες.  Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι θα συντάξει την έκθεσή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και, εάν η έκθεση είναι θετική, τότε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό. 

Χριστόφιας: Σημαντικότατες οι διαφορές στο περιουσιακό

Εικόνα
«Μια από τα ίδια η συνάντηση» Έχουν υπογραμμιστεί ακόμα περισσότερο οι σημαντικότατες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών στο περιουσιακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τη συνάντηση που είχε χθες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. 

Επιμένει ο Ερογλου: «Δεν έχει συνομιλίες μετά την 1η Ιουλίου»

Εικόνα
Επιρρίπτει ευθύνες στην ε/κ πλευρά για το περιουσιακό  Τη θέση του ότι εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία μέχρι την 1η Ιουλίου δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα μετά την ημερομηνία αυτή και την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, διατύπωσε και πάλι επιστρέφοντας στα κατεχόμενα από την χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου. 

Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία Κινέζων-Hermes Airports

Εικόνα
Ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, για την επένδυση μαμούθ στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις  της Hermes Airports με τους Κινέζους ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά  εμπόδια για την επένδυση-μαμούθ στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας. 

Ταύτιση θέσεων ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ για τις προεδρικές

Εικόνα
Τελικές αποφάσεις τον Μάιο – Προαποκλείουν και οι δύο Χριστόφια  Ταύτιση θέσεων στα πλείστα σημαντικά ζητήματα εντοπίζουν ΔΗΚΟ και ΚΣ ΕΔΕΚ, όπως δήλωσαν οι ηγέτες τους Μάριος Καρογιάν και Γιαννάκης Ομήρου μετά από συνάντηση που είχαν χθες για τις προεδρικές, θέτοντας ο κάθε ένας εξ αυτών το Μάιο ως το χρονικό σημείο που θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Τέλος στο θρίλερ με τον δολοφόνο της Τουλούζης

Εικόνα
Σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς - Στα χέρια της αστυνομίας τα βίντεο των εκτελέσεων. Παρίσι: Έπειτα από πολιορκία 32 ωρών του διώροφου σπιτιού όπου βρισκόταν κρυμμένος ο 23χρονος δολοφόνος της Τουλούζης, Μοχάμεντ Μέραχ, άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων σκότωσαν τον 23χρονο "με μια σφαίρα στο κεφάλι" ενώ βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Συλλούρης: Συνένωση όσων απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν

Εικόνα
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής του Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ''ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής του'', δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας ότι ''όσοι από τον διεθνή παράγοντα υποστήριξαν το 2004 το σχέδιο Ανάν, τώρα επιθυμούν επανεκλογή του κ. Χριστόφια''.

Ομόνοια: Μόνο νίκη

Εικόνα
Mε μοναδικό στόχο την νίκη, η Ομόνοια κατεβαίνει σήμερα το απόγευμα στο ντέρμπι αιωνίων με το ΑΠΟΕΛ. Οι πράσινοι θέλουν όσο τίποτε άλλο την νίκη, ώστε να παραμείνουν τουλάχιστον στην δεύτερη θέση και να αυξήσουν την διαφορά από το ΑΠΟΕΛ στους τέσσερις βαθμούς, αποκτώντας έτσι και βαθμολογικό πλεονέκτημα, πέραν του ψυχολογικού.