Χριστόφιας: Σημαντικότατες οι διαφορές στο περιουσιακό

«Μια από τα ίδια η συνάντηση»

Έχουν υπογραμμιστεί ακόμα περισσότερο οι σημαντικότατες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών στο περιουσιακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τη συνάντηση που είχε χθες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ήταν «μια από τα ίδια». Πρόσθεσε ότι «συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω στο περιουσιακό, έχουν υπογραμμιστεί ακόμα παραπάνω οι σημαντικότατες διαφορές και η απόσταση θέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και έχει αποφασιστεί να εξειδικευθεί περισσότερο η συζήτηση μεταξύ των συμβούλων». 

Είπε ακόμη ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει ξανά συνάντηση με τον κ. Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών. 

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνέντευξή του, για μη συνέχιση των συνομιλιών μετά την 1ην Ιουλίου, οπόταν η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, και ερωτηθείς κατά πόσον συζητήθηκε το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Οχι βέβαια. Θα δω τον κ. Ντάουνερ την ερχόμενη Τρίτη όταν θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα μιλήσουμε και για αυτά τα ζητήματα. Δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα, ούτε και να κατηγορήσω τον κ. Ντάουνερ».

Ερωτηθείς σε σχέση με αναφορές σε τουρκικά ΜΜΕ ότι η τουρκική εταιρεία πετρελαίων σχεδιάζει να αρχίσει γεωτρήσεις ανοικτά της Κύπρου πολύ σύντομα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως αυτό που ο ίδιος άκουσε είναι για γεωτρήσεις ανοικτά της Ελλάδας, στο Αιγαίο, και πως θα πρέπει να διευκρινιστεί το θέμα για να απαντήσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"