Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 16, 2013

Ανάπτυξη έργων είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση

Εικόνα
Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου για την έγκριση και υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης είναι η μοναδική διέξοδος την δεδομένη στιγμή για να μπορέσει ο τόπος γρήγορα να εξέλθει από την βαθιά οικονομική κρίση τονίζει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου, Αντώνης Αντωνίου, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Εργων.

Παραδέχθηκε ενοχή ο Μαυρόλουκας

Εικόνα
Ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, ο Στέλιος Μαυρόλουκας 32 χρόνων από τις Βρυσούλλες ο οποίος κατηγορείτο για φόνο εκ προμελέτης του Αγγελου Φαίδωνος, 46 χρόνων από τα Λατσιά. Το πτώμα του Φαίδωνος εντοπίστηκε την 1η Αυγούστου 2013 στην αίθουσα υποδοχής του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Beau Rivage που βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας.

Noble: Μεγάλες προοπτικές για το κυπριακό Φ.Α

Εικόνα
Το φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 είναι άριστης ποιότητας δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Noble Energy στην Ανατολική Μεσόγειο Κιθ Έλιοτ. Ο κύριος Έλιοτ έκανε λόγο για μεγάλες προοπτικές αφού όπως ανέφερε στο οικόπεδο Αφροδίτη εντοπίστηκαν άλλα έξι σημεία πιθανών κοιτασμάτων και ήδη άρχισαν τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες.

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν ελλοχεύουν κίνδυνοι

Εικόνα
Η ανησυχητική κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο Κυπριακό, θα αποφευγόταν «αν η πλευρά μας δεν επέμενε στην απάλειψη των κοινών ανακοινωθέντων Χριστόφια – Ταλάτ από το τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης. Σε δηλώσεις στη Βουλή ανέφερε ότι στα κοινά ανακοινωθέντα για πρώτη φορά η τουρκοκυπριακή πλευρά αποδέχθηκε τη μια και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια.

Αποφασισμένος να παύσει τον Διοικητή ο ΠτΔ

Εικόνα
Η νομική διαδικασία κατά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπόι.

Συζήτησαν μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Εικόνα
Προσωπικά θα παρακολουθεί το θέμα του Κυπριακού ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, όπως δήλωσε, σημειώνοντας ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία «πολύ στενά». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βαν Ρομπέι είπε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν την πιθανότητα να υπάρξει πιο μεγάλη εμπλοκή της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και τρόπους να γίνει αυτή πιο απτή.  Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας πάνω σ’ αυτό το θέμα σε δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε.

Εάν δεν μπορεί... να φύγει απο το νησί

Εικόνα
Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ "δεν επιτρέπεται και δεν δικαιούται να εκφεύγει των καλών υπηρεσιών που η Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού είναι εντεταλμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφέρει στο κυπριακό" γι` αυτό αν δεν μπορεί να το πράξει αυτό, "το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δηλώσει την αδυναμία του αυτή και να φύγει από το νησί", δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης.