Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 14, 2014

Αναχωρεί για Βρετανία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Εικόνα
Τετραήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας αρχίζει την Τρίτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσκεκλημένος της βρετανικής Κυβέρνησης.

«Δραπέτευσε» ο Γιώργος Τρυφωνίδης

Εικόνα
Κατόπιν δικού του αιτήματος, ο αναπληρωτής διευθυντής των φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, επιστρέφει άμεσα στα αστυνομικά του καθήκοντα εγκαταλείποντας τις φυλακές μετά τις απανωτές αυτοκτονίες και τους ομαδικούς βιασμούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν αξιωματικό και επτά δεσμοφύλακες, ανακοίνωσε την απόφαση του κ. Τρυφωνίδη να... μεταθέσει ο ίδιος τον εαυτό του. Το ενδιαφέρον είναι ότι με τη μετακίνησή του αυτή, ο κ. Τρυφωνίδης θα βρίσκεται ιεραρχικά πάνω από τους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τις ποινικές έρευνες για τα όσα συνέβησαν στις φυλακές.

Μπήκε στο ρινγκ η Αντιγόνη

Εικόνα
Ισχυρή αντίπαλο θα έχει στην προσπάθειά του να πάρει την καρέκλα του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ ο Μάρκος Κυπριανού. Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου κατέθεσε χθες την υποψηφιότητά της, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενδιαφερομένων για τη θέση στους έξι. Μικρότερες εκπλήξεις σημειώθηκαν και στις υπόλοιπες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας. Σάββας Βέργας και Χρίστος Πατσαλίδης δεν θα παλέψουν μόνοι για τη θέση του αντιπροέδρου αφού υποψηφιότητα υπέβαλαν και οι Ιωάννης Αρμεύτης και Κωνσταντίνος Παναγή. Κάλπες για όλες τις θέσεις στην ηγεσία του ΔΗΚΟ θα στηθούν στις 9 Φεβρουαρίου.

Συλλήψεις για την υπόθεση των υποβρυχίων

Εικόνα
Μετά από εντάλματα που εξέδωσαν οι ανακριτές διαφθοράς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση των υποβρυχίων, συνελήφθησαν τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ και ο πρώην συνεργάτης τού Άκη Τσοχατζόπουλου Ιωάννης Μπέλτσιος.

Αρνούνται τώρα το παρελθόν τους

Εικόνα
Την γραμμή του «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν απαντώ» ακόμη και για βιντεοσκοπημένες δημόσιες επιθέσεις μελών του κόμματος τους σε κάποιες εκ των οποίων μάλιστα πρωταγωνιστούν και οι ίδιοι – όπως την επίθεση σε μικροπωλητές στη Ραφήνα -, ακολουθούν ενώπιον των δυο ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Δεν καταφέρνουν όμως να πείσουν και έτσι μετά τις απολογίες τους κρίνονται προφυλακιστέοι, με τους Στάθη Μπούκουρα να οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου και τους Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται επίσης προσωρινά κρατούμενοι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Λαγός.

Επενδύσεις στο Μεξικό βλέπει ο Λέττα

Εικόνα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες για τις ιταλικές επιχειρήσεις στο Μεξικό, στον τομέα της ενέργειας, χάρη σε μια πρόσφατη μεταρρύθμιση της μεξικανικής κυβέρνησης.

Ενημέρωσε τις ομογενειακές οργανώσεις για το κυπριακό

Εικόνα
Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα επόμενα βήματα σχετικά με τις προσπάθειες συμφωνίας επί του κειμένου της Κοινής Διακήρυξης ενημέρωσε ομογενειακές και εβραϊκές οργανώσεις ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης.

Τι απέγιναν οι 3+1 γυναίκες της 17Ν

Εικόνα
Tο καλοκαίρι του 2002 έκλεψαν τα περισσότερα φλας των φωτογράφων, μεγάλο μέρος των δημοσιογραφικών αναφορών και κέρδισαν ένα μεγάλο μέρος από τη δημοσιότητα των «επαναστατών» συντρόφων τους. Ηταν τα κορίτσια της «17 Νοέμβρη» όχι με την έννοια της συμμετοχής τους στην οργάνωση, αλλά επειδή βγήκαν στην πρώτη γραμμή και στάθηκαν στο πλευρό των σκληρών της άλλοτε οργάνωσης-φάντασμα.