Επενδύσεις στο Μεξικό βλέπει ο Λέττα


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες για τις ιταλικές επιχειρήσεις στο Μεξικό, στον τομέα της ενέργειας, χάρη σε μια πρόσφατη μεταρρύθμιση της μεξικανικής κυβέρνησης.

Ο Μεξικανός πρόεδρος, Ενρίκε Πένια Νιέτο, υπέγραψε τον περασμένο μήνα ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο έληξε το 75χρονο μονοπώλιο του φυσικού αερίου και πετρελαίου της χώρας. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι ξένες εταιρείες θα είναι σε θέση να εισχωρήσουν στον τομέα της ενέργειας, προσφέροντας στην κρατική εταιρεία Pemex την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά τους.

Σε ομιλία που έδωσε μαζί με τον Πένια Νιέτο, ο Λέττα είπε ότι αυτή η κίνηση από την πλευρά της μεξικανικής κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις ιταλικές επιχειρήσεις. «Οι μεταρρυθμίσεις που ο πρόεδρος Πένια Νιέτο άρχισε να θεσπίζει από το περασμένο έτος και θα συνεχίσει να θεσπίζει και το τρέχον, άνοιξαν πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για τους Ιταλούς επιχειρηματίες και τη χώρα μας», δήλωσε ο Λέττα. «Ο τομέας της ενέργειας είναι σίγουρα ο πιο ενδιαφέρον και σημαντικός», τόνισε.

Ο Λέττα είδε επίσης ευκαιρίες για ιταλικές επενδύσεις και σε άλλους τομείς, όπως των μεξικανικών τηλεπικοινωνιών, της άμυνας και των υποδομών.

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Enel Green Power, υπέγραψε πρόσφατα ένα έγγραφο όπου υπόσχεται να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές του Μεξικού, παρόλο που οι λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"