Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 8, 2013

Κυβέρνηση προς Τρόικα: Ούτε κουρέματα, ούτε άλλα μέτρα

Εικόνα
Η οικονομία άρχισε να αποκτά δυναμική, με το πρωτογενές πλεόνασμα να πληρώνει τους τόκους και να περισσεύει, δηλώνει ο Σαρρής.- Την κατηγορηματική θέση  της Λευκωσίας να μην δεχθεί κούρεμα καταθέσεων, ούτε άλλα μέτρα λιτότητας, διατύπωσε  στους επικεφαλής της Τρόικας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί τους χθες το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τουρκικά πλοκάμια στην Αιγυπτιακή Βουλή αναμοχλεύουν θέμα ΑΟΖ

Εικόνα
Ανησυχίες στα κόμματα, καθησυχάζει το Υπουργείο Εξωτερικών.-   Έντονες ανησυχίες προκάλεσε στα πολιτικά κόμματα είδης που μετέδωσε το πρακτορείο ΜΕΝΑ περί απόφασης της Αιγύπτου για ακύρωση της συμφωνίας και επαναδιαπραγμάτευση της οριοθέτησης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Κύπρο και μάλιστα με εμπλοκή και της Τουρκίας.

Αμερικανικό χαστούκι σε εκείνους που μας κατηγορούν για ξέπλυμα

Εικόνα
Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία στο ίδιο καζάνι.-  Την ώρα που πολλοί ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου θέτουν επιτακτικά το θέμα του ελέγχου του κυπριακού νομικού πλαισίου κατά του ξεπλύματος ως όρο για την προώθηση της δανειακής σύμβασης, έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει την Γερμανία και πολλές άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης στην ίδια διαβάθμιση με την Κύπρο.

Θερμή υποστήριξη της Κύπρου από το Λουξεμβούργο

Εικόνα
Δηλώσεις του Λουξεμβούργιου ΥΠΟΙΚ  Luc Frieden.-   Tην ανάγκη λήψης απόφασης για τη στήριξη της Κύπρου το συντομότερο, ώστε η Ευρωζώνη να μην επιστρέψει στην κατάσταση που βρέθηκε με την ελληνική κρίση, επισήμανε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL Radio Letzebuerg  της χώρας του, ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Luc Frieden.

Ευρωβαρόμετρο: Λιγότερο Ευρωπαίοι νοιώθουν οι Κύπριοι

Εικόνα
Πρώτοι στην Ευρώπη σε ότι αφορά την πιθανότητα να κάνουν χρήση της «Πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Πολιτών» κατατάσσονται οι Κύπριοι πολίτες, όπως και πρώτοι ανάμεσα στους «27» που ζητούν να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματά τους. Ωστόσο, όπως δείχνει το Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου (3 και 18 Νοεμβρίου 2012), οι Κύπριοι ένοιωθαν λιγότερο Ευρωπαίοι σε σχέση με έξι μήνες πριν, παρά το ότι η έρευνα διεξήχθη όταν η Κύπρος είχε την Προεδρία της ΕΕ.

«Δηλητήριο για την Τουρκία το Κυπριακό», δηλώνει ο Ταλάτ

Εικόνα
«Τουρκία και τ/κ πλευρά έχουν περισσότερο ανάγκη τη λύση».- Η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία έχουν πιο πολύ ανάγκη τη λύση στην Κύπρο, δήλωσε ο τέως Τ/κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα ως «δηλητήριο» που ζημιώνει τις σχέσεις της Τουρκίας.

Φυλάκιση ενός χρόνου στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Εικόνα
Για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών.-  Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για συνέργεια σε αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών. Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro.