Θερμή υποστήριξη της Κύπρου από το Λουξεμβούργο


Δηλώσεις του Λουξεμβούργιου ΥΠΟΙΚ  Luc Frieden.- 
 Tην ανάγκη λήψης απόφασης για τη στήριξη της Κύπρου το συντομότερο, ώστε η Ευρωζώνη να μην επιστρέψει στην κατάσταση που βρέθηκε με την ελληνική κρίση, επισήμανε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL Radio Letzebuerg  της χώρας του, ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Luc Frieden.
 
«Οσο περισσότερο διαρκούν οι συζητήσεις, τόσο αυξάνεται η αβεβαιότητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μετά από όσα κάναμε, προκειμένου να επιστρέψει η ομαλότητα στην Ευρωζώνη, δεν θα πρέπει να επανέλθουμε στην αβεβαιότητα. «Ολες οι χώρες είναι συστημικές», είπε, κι αυτό μας υποχρεώνει να δράσουμε με ταχύτητα φτάνοντας σε συμφωνία.
 
Αναφερόμενος στις θέσεις κάποιων χωρών που θεωρούν ότι πρέπει να συρρικνωθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Κύπρο γιατί είναι μεγάλος, διατύπωσε τη διαφωνία του, υπογραμμίζοντας το θέμα αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση στις συζητήσεις για τη στήριξη της Κύπρου.
 
Ερωτηθείς σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος, είπε ότι οι διεθνείς κανόνες για την καταπολέμηση του προβλήματος εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες, μεταξύ των οποίων στο Λουξεμβούργο και στην Κύπρο.
 
«Οι εκθέσεις που λαμβάνουμε δείχνουν ότι οι κανόνες της ομάδας διεθνούς χρηματοπιστωτικής δράσης (GAFI) εφαρμόζονται από την Κύπρο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πρόσθετη αξιολόγηση της κυπριακής νομοθεσίας περί ξεπλύματος χρήματος που θα γίνει δεν πρέπει να αποτελέσει επιπλέον κριτήριο για τη στήριξη της Κύπρου. «Βεβαίως και θέλουμε την εφαρμογή των ισχυόντων κανόνων με αυστηρό τρόπο, ωστόσο είμαι της γνώμης ότι αυτού του τύπου η επιχειρηματολογία που αναπτύσσουν ορισμένες χώρες, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι πρόθυμες να στηρίξουν (την Κύπρο), εκτίμησε ο Luc Frieden.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"