Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 26, 2012

Σαν σήμερα. . .26 Απριλίου

Εικόνα

Εντείνονται οι αντιδράσεις για αντικατάσταση του Ορφανίδη

Εικόνα
Ενδεχομένως να επηρεάσει και το ευρωσύστημα, προειδοποιεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου , και ο Νικόλας Παπαδόπουλος τη χαρακτηρίζει ως το τελευταίο καρφί του Χριστόφια στο φέρετρο της οικονομίας..- Γιατί δεν τον έβαλε ο ΔΗΣΥ υποψήφιο του για τις προεδρικές, διερωτάται ο Κατσουρίδης.- Εμείς έχουμε υποψήφιο, απαντά ο ΔΗΣΥ.-

Πλαίσιο συνεργασίας για τις προεδρικές ανακοίνωσε το ΑΚΕΛ

Εικόνα
Εστάλη σε όλα τα κόμματα εκτός από τον ΔΗΣΥ – Βασικός πυλώνας η επιδίωξη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.-

«Οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ή και ανέδειξε η διεθνής οικονομική κρίση, η προοπτική που δημιουργείται με την ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η προσπάθεια για περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κράτους θα δημιουργήσουν τα δεδομένα πάνω στα οποία θα χτιστεί το μέλλον της Κύπρου τις επόμενες δεκαετίες», αναφέρει το ΑΚΕΛ στο Συνοπτικό Πλαίσιο Συζήτησης, στο οποίο περιλαμβάνονται «βασικές αρχές και κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να αποτελέσουν την ελάχιστη βάση πολιτικής συνεργασίας» με άλλα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές του 2013. 

Στις 2 Μαΐου η συνάντηση των ηγετών του Κέντρου

Για να καθορίσουν τα κριτήρια του κοινού υποψηφίου.-

Στις 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ηγεσιών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Χριστόφιας: Οπισθοδρόμηση στις συνομιλίες λόγω Ερογλου

Εικόνα
«Υπαναχώρησε από τις συγκλίσεις με τον Ταλάτ».-

Για σοβαρή οπισθοδρόμηση στις απευθείας συνομιλίες συνεπεία της στάσης του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερολγου, μίλησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία ότι υπονομεύει την διαδικασία επίτευξης λύσης στο Κυπριακό και προωθεί το λεγόμενο σχέδιο Β', που περιλαμβάνει εκστρατεία αναγνώρισης τ/κ κράτους στα κατεχόμενα.

Οζερσάι: Ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας στο Κυπριακό

Εικόνα
«Χρειάζεται ένα Σχέδιο Β με τους Ελληνοκύπριους».-

Εάν οι Ε/Κ δεν δεχθούν αλλαγή της παρούσας διαδικασίας των συνομιλιών είτε με τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης είτε με αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής τους ώστε να επιτευχθούν αποτελέσματα, τότε η τ/κ πλευρά δεν θα συναινέσει στη συνέχιση τους όπως διεξάγονται σήμερα, δήλωσε στο Λονδίνο ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου Kουτρέτ Οζερσάι.

Η αναπομπή του νόμου για διοριστέους στην Αστυνομία

Εικόνα
Συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών.- Το πρόβλημα φύλαξης των μεταναστών στη Μεννόγεια.-
Την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου για παράταση ακόμη ενός χρόνου του καταλόγου διοριστέων στην Αστυνομία και κυρίως για τους ειδικούς Αστυνομικούς που πέτυχαν στις εξετάσεις του 2011, αλλά και επέκταση του καταλόγου για δύο χρόνια για όσους επιτύχουν στις εξετάσεις, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών. 

Το βόλεμα «κόκκινων παιδιών» συνεχίζεται…

Καταγγελίες Βουλευτή του ΔΗΣΥ για αποσπάσεις στις Βρυξέλλες.-

«Η ημετεροκρατία, η αναξιοκρατία και το βόλεμα των κόκκινων παιδιών, δυστυχώς, συνεχίζεται και στο θέμα των αποσπάσεων λειτουργών», δηλώνει ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, προσθέτοντας ότι στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αποσπάστηκε στη θέση περιβαλλοντικού ακόλουθου, τεχνικός αντί λειτουργού. 

Στο 96,9% ανήλθε η συμμετοχή στο ελληνικό PSI

Εικόνα
ΑΘΗΝΑ: Στο 96,9% ανήλθε η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (το PSI). 

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ολοκληρώθηκε χθες ο τρίτος και τελευταίος διακανονισμός για την ανταλλαγή 135 σειρών ομολόγων αξίας 205,5 δισ. ευρώ, κατά την οποία απομειώθηκε η αξία ομολόγων συνολικής ονομαστικής αξίας 199 δισ. ευρώ.