Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 1, 2012

Σάν σήμερα . . .2 Μαΐου

Εικόνα

Σήμερα η μεγάλη απόφαση του Ενδιάμεσου Χώρου

Εικόνα
Η Κοινή πολιτική διακήρυξη.- Ασκείται έντονη κριτική της διακυβέρνησης Χριστόφια και διαγράφονται οι πολιτικές του Ενδιάμεσου Χώρου για το Κυπριακό, την Οικονομία, την Ενέργεια, και την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις σωστές συμμαχίες.- Σήμερα έγκριση από σύσκεψη των ηγετών καθώς  και τα κριτήρια του υποψηφίου.- Ποιοι φέρονται ως υποψήφιοι.-

Χριστόφιας για Ορφανίδη: «Απ' ον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και ΠΕΟ κατά του απερχόμενου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη. Πρώτα, ήρθε η απάντηση Προέδρου: "Όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του'', είπε, απαντώντας στις αναφορές του κ. Ορφανίδη περί πολιτικών παρεμβάσεων από κύκλους του Προεδρικού για χαλάρωση του εποπτικού πλαισίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Financial Times: Πλήγμα η αποχώρηση Ορφανίδη

Εικόνα
Επικρίσεις του ξένου Τύπου για την αντικατάσταση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.- Με το θέμα της αντικατάστασης του Αθανάσιου Ορφανίδη ασχολείται και ο ξένος Τύπος. Η έγκυρη Financial Times επικρίνει, σε χθεσινό άρθρο της, τον Πρόεδρο Χριστόφια για την απόφαση του, και υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση δυσκολεύει τη χώρα να αποφύγει τον Μηχανισμό Στήριξης. 

Ελλάδα: Προεκλογικός πυρετός ενόψει της Κυριακής

Εικόνα
ΑΘΗΝΑ: Προεκλογικός πυρετός επικρατεί στα επιτελεία των κομμάτων στην Ελλάδα ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής.  Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες και τις ομιλίες με στόχο την προσέλκυση των αναποφάσιστων κυρίως ψηφοφόρων. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας είναι μιά κυβέρνηση συνασπισμού των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη στο πρακτορείο Ρόιτερ. 

Η ΠΕΟ γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά

Εικόνα
Επικρίσεις στην αντιπολίτευση από Αντρο Κυπριανού και Πάμπη Κυρίτση.  Οι αγώνες του κυπριακού εργατικού κινήματος είναι άρρηκτα δεμένοι με τους αγώνες του Λαϊκού Κινήματος της Κύπρου δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Ακέλ Αντρος Κυπριανού, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Πεό για την Πρωτομαγιά. Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι η Πρωτομαγιά τιμάται από όλους, από το Ακέλ στην πράξη και από άλλους, πρόσθεσε, δυστυχώς μόνο στα λόγια. Ορισμένοι, πρόσθεσε, εμφανίζονται υπερ-προστάτες των εργαζομένων αλλά ο τίτλος δεν τους αρμόζει αν αναλογιστεί κανείς τις πρόσφατες ενέργειές τους στη βουλή όπου μεταξύ άλλων σταύρωσαν κονδύλια για την υγεία, άφησαν απλήρωτους εργαζόμενους στο ΡΙΚ, ενώ ετσιθελικά επιχειρούν να περάσουν επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

Η Λεπέν δεν δίδει την ψήφο της σε κανένα στον β’ γύρο

Εικόνα
Σαρκοζί και Ολάντ ψαρεύουν τις ψήφους των οπαδών της.- ΠΑΡΙΣΙ: Την απόφασή της να ψηφίσει «λευκό» στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή γνωστοποίησε η ηγέτις της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, το κόμμα της οποίας ήρθε τρίτο στον πρώτο γύρο, εξασφαλίζοντας 20% των ψήφων. Μάλιστα, η κα Λεπέν κάλεσε τους οπαδούς της να πράξουν το ίδιο.

Νέες εστίες έντασης δημιουργεί η Τουρκία εν όψει Προεδρίας

Πρόεδρος Χριστόφιας: Επενδύει σε μια αποτυχημένη και αδύναμη προεδρία.- Νέες εστίες έντασης επιδιώκει να δημιουργήσει η Τουρκία, επενδύοντας σε μια αδύναμη και αποτυχημένη προεδρία της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την όγδοη επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συρία: 12 στρατιώτες νεκροί σε συγκρούσεις με αντάρτες

Εικόνα
Aντίποινα από το στρατό στην πόλη Ιντλίμπ.- Στη Συρία, αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον δώδεκα στρατιώτες σε σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε περιοχή που συνορεύει με στρατιωτική βάση. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με πυρά και όλμους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πολίτης και να καταστραφεί ένα σχολικό κτίριο.

Βρετανία: Πρωτοφανείς πλημμύρες με έναν νεκρό

Εικόνα
ΛΟΝΔΙΝΟΝ: Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού είναι οι βρετανικές Αρχές, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει περισσότερες από 35 προειδοποιήσεις για την εκδήλωση πλημμυρών στα νοτιοδυτικά, κεντρικά, ανατολικά και βορειοανατολικά της χώρας, ενώ έχει θέσει σε συναγερμό 140 περιοχές που απειλούνται από ενδεχόμενες πλημμύρες.