Χριστόφιας για Ορφανίδη: «Απ' ον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του»

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και ΠΕΟ κατά του απερχόμενου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη.
Πρώτα, ήρθε η απάντηση Προέδρου: "Όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του'', είπε, απαντώντας στις αναφορές του κ. Ορφανίδη περί πολιτικών παρεμβάσεων από κύκλους του Προεδρικού για χαλάρωση του εποπτικού πλαισίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Σε δηλώσεις του μετά την εκδήλωση της ΠΕΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι δεν έγινε καμιά πολιτική παρέμβαση, επικρίνοντας τον Αθανάσιο Ορφανίδη ότι προσπαθεί να φορτώσει τη δική του ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Οι ευθύνες του κ. Ορφανίδη για την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα είναι ασήκωτες», τόνισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κατηγόρησε τον απερχόμενο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη ότι ταυτίστηκε με συγκεκριμένες πολιτικές και συντάχθηκε με πολιτικά κόμματα και πρόσωπα σε μια προσπάθεια να πλήξει την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

Μιλώντας στην εκδήλωση της ΠΕΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά, στη Λευκωσία, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε δυσφορία του ΑΚΕΛ «για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ορφανίδης επέλεξε να τοποθετηθεί μετά από τη λήξη της θητείας του».

«Ο κ. Ορφανίδης καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του έγινε μέρος των πολιτικών αντιπαραθέσεων στο νησί», είπε και πρόσθεσε ότι «όχι απλά και μόνο ταυτίστηκε με συγκεκριμένες πολιτικές αλλά συντάχθηκε με πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα σε μια προσπάθεια να πλήξει την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια».

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια», συνέχισε, «συζητούσαμε μαζί του και προσπαθούσαμε τον πείσουμε ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί επιτέλους δημόσια και για την ανάγκη λήψης μέτρων τα οποία θα οδηγούσαν σε εισφορά του πλούτου, του συσσωρευμένου πλούτου αλλά και των κερδών στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης».

"Δεν βρήκε λέξη να πει δημόσια γι΄αυτά τα ζητήματα. Και βγήκε όταν έληξε η θητεία του για να πει ότι τάχατες μεγαλοτραπεζίτης φεύγοντας από το Προεδρικό προέβαινε σε δηλώσεις οι οποίες δυσκόλευαν το έργο του, οι οποίες απαιτούσαν, τάχατες, πιο χαλαρό έλεγχο πάνω στις τράπεζες".

Και ο Κυρίτσης
Τον Αθανάσιο Ορφανίδη επέκρινε έντονα και ο γενικός γραμματέας της Πεό Πάμπης Κυρίτσης, κατηγορώντας τον ότι συμμετείχε σε μια συγχορδία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σε ότι αφορά την άστοχη και κερδοσκοπική συμπεριφορά των Τραπεζών οι οποίες, είπε, είχαν εκτεθεί δυσανάλογα και απαράδεκτα στα ελληνικά ομόλογα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"