Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 28, 2014

Στα 19 δις. τα καθυστερημένα

Εικόνα
Στο συνολικό ποσό των 19 δις. ανέρχεται η τρύπα στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ποσοστό 46% των δανείων θεωρείται αυτή τη στιγμή ως μη εξυπηρετούμενα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κρίσιμο χαρακτήρισαν το θέμα αυτό για το συνολικό πρόγραμμα της Κύπρου, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της τρόικας. Προσεκτική αντιμετώπιση του προβλήματος, συνέστησε ο διοικητής της Κεντρικής.

Εμπρησμός κλοπιμαίου οχήματος στη Λευκωσία

Εικόνα
Εμπρησμός κλοπιμαίου οχήματος σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λευκωσία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε γύρω στις 10.40 χθες βράδυ σε χωματόδρομο στη Λευκωσία.

Συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν στις Βρυξέλλες

Εικόνα
Δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες.

Χρήμα στην αγορά με πλάτες του κράτους

Εικόνα
Την εγγύηση του κράτους πήρε η Τράπεζα Κύπρου για να προχωρήσει στην απελευθέρωση των προθεσμιακών καταθέσεων ύψους 900 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά. Μετά από επείγουσα επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Χάρης Γεωργιάδης, εγκρίθηκε η παραχώρηση εγγυήσεων ύψους 2,9 δις. για την έκδοση ομολόγων από την τράπεζα. Τα ομόλογα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν για την Τράπεζα Κύπρου από την αποδέσμευση των εξαμηνιαίων γραμματίων.

Δεν θα υιοθετηθεί σήμερα το ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Εικόνα
Μετατέθηκε για άλλη μέρα η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Δεύτερο ημίχρονο με τους Καταρινούς

Εικόνα
Στους τομείς του τουρισμού, της υγείας αλλά και των αποκρατικοποιήσεων, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Κύπρο. Οι πραγματικές προοπτικές θα διαφανούν κατά την εδώ επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κατάρ τις επόμενες εβδομάδες. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Καταρινοί συζητούν επενδύσεις εφόσον αυτές θα έχουν προοπτική και κέρδος της τάξης του 12% τουλάχιστον ετησίως.

Επιχείρηση για πάταξη του φαινομένου της κυβείας

Εικόνα
Έρευνα σε υποστατικό διενήργησαν χθες μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης  με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της κυβείας. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας η επιχείρηση διενεργήθηκε στις 18:00 με 19:40 χθες το απόγευμα σε υποστατικό στη Κάτω Πάφο, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν 8 πρόσωπα να παίζουν ποκεριζέ.

Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει για τη λύση του Κυπριακού

Εικόνα
Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει για τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ στην Άγκυρα.