Δεύτερο ημίχρονο με τους Καταρινούς


Στους τομείς του τουρισμού, της υγείας αλλά και των αποκρατικοποιήσεων, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Κύπρο. Οι πραγματικές προοπτικές θα διαφανούν κατά την εδώ επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κατάρ τις επόμενες εβδομάδες. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Καταρινοί συζητούν επενδύσεις εφόσον αυτές θα έχουν προοπτική και κέρδος της τάξης του 12% τουλάχιστον ετησίως.


Επενδυτικό ενδιαφέρον και υπογραφές συμφωνιών 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Χρήστο Στυλιανίδη, τις επόμενες εβδομάδες και μετά από εντολή που δόθηκε από πλευράς του Εμίρη του Κατάρ, έρχεται στην Κύπρο αποστολή της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ για διερεύνηση και επιτόπου αξιολόγηση των ευκαιριών που υπάρχουν. 

Ειδική αναφορά έκανε στις δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο πόσο υποβοηθητική είναι η επίσκεψη του Προέδρου για κυπριακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα μνημόνια συναντίληψης και η συμφωνία που υπογράφηκαν νωρίτερα σήμερα, είναι γενικά στην ορολογία τους έτσι ώστε να υπάρχει έδαφος για συγκεκριμενοποίηση τους όταν και αν αυτό αποφασιστεί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκφράστηκε ενδιαφέρον και για τις αποκρατικοποιήσεις, ειδικότερα για την ΑΗΚ, καθώς και για συνεργασία στον τομέα της υγείας, αλλά ακόμη και του αθλητισμού. Ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και από το Επενδυτικό Ταμείο που ειδικεύεται στα ακίνητα για εννέα αναπτυξιακά του ιδιωτικού τομέα. Σημειώνεται ότι συνάντηση με το Επενδυτικό αυτό Ταμείο θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αύριο.

ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να κάνει το οικονομικό θαύμα
Η Κύπρος μπορεί να κάνει το οικονομικό θαύμα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε συνάντηση που είχε, χθες, με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο του Κατάρ, προσθέτοντας ότι αυτό το κατάφερε ξανά και το 1974.

Σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας στη Ντόχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με επιχειρηματίες από το Κατάρ και την Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνησή του για ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού καθώς και τις μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Πρόσθεσε ότι και ο τομέας της ενέργειας, μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, διανοίγει προοπτικές για επενδύσεις.

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα», είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος το έχει πετύχει αυτό και στο παρελθόν.» Επεσήμανε ότι παρά το ότι η Κύπρος είναι μικρή χώρα, εντούτοις αυτό δεν έχει σημασία στο πόσα μπορεί να επιτύχει.

Ανέφερε ότι με πειθαρχία και με προσπάθεια, η κυπριακή οικονομία μπορεί να ανακάμψει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"