Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 11, 2012

Ροδάκινα σε σχήμα… ντόνατ!

Εικόνα
Δεν πρόκειται για μεταλλαγμένη ποικιλία ούτε για στρογγυλό ροδάκινο που καλλιεργήθηκε σε ειδικές θήκες προκειμένου να τροποποιηθεί το σχήμα του. Τα ροδάκινα paraguayos καλλιεργούνται από τον 15ο αιώνα στην Κίνα από όπου μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη μέσω του φημισμένου Δρόμου του Μεταξιού κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Η Ισπανία είναι σήμερα η τρίτη παραγωγός χώρα στον κόσμο και ιδιαίτερα οι περιοχές της Καταλονίας Αραγκόν και Μούρθια, οι οποίες, μάλιστα, αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των φυτειών στη χώρα.

Νέο άλμα του ΧΑΚ την Τρίτη, με αύξηση κερδών εντός Σεπτεμβρίου στο 43%

Εικόνα
Tης τάξης του 10,53% Λευκωσία:  Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 43,51% εκτινάχθηκαν τα κέρδη του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά το νέο άλμα της τάξης του 10,53% που πραγματοποίησε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω αυξημένων συναλλαγών.  

Στα 1,578 δις ευρώ τα καθυστερημένα έσοδα του κράτους για το 2011

Εικόνα
Αυξημένα κατά 31 εκατομμύρια ευρώ Λευκωσία:  Αύξηση κατά 31 εκ. ευρώ παρουσίασαν οι καθυστερημένες οφειλές προς το κράτος το 2011, αφού ανήλθαν στο 1, 578 δις ευρώ σε σχέση με 1,547 δις ευρώ που ήταν το 2010 σύμφωνα με τη Δημοσιονομική Εκθεση για το 2011 του γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Αυξημένες είναι φέτος οι πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών

Εικόνα
Οι περισσότεροι από τους καθηγητές που αφυπηρέτησαν πρόωρα κατείχαν διευθυντικές θέσεις . Λευκωσία:  Αυξημένες είναι φέτος οι πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ζήνα Πουλλή 200 καθηγητές έχουν αφυπηρετήσει πρόωρα, ενώ συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων.

Τα ζώδια στις 12/9

Εικόνα

Σαν σήμερα. . .12 Σεπτεμβρίου

Εικόνα