Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 14, 2012

Σόιμπλε: Σε τμήματα η στήριξη προς την Ελλάδα

Εικόνα
Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη διάσωση ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους επαναγοράς χρέους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από τη συμφωνία για την εκταμίευση της βοήθειας των 49 δισ. ευρώ προς τη χώρα. Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα μειώσουν τα ποσά που έχουν δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα προωθήσουν άλλες πληρωμές για να διατηρήσουν το ποσό της διάσωσης στα ίδια επίπεδα.

Αντιμέτωπη με πρόστιμο 1 δισ. η UBS

Εικόνα
Αντιμέτωπη με πιθανό πρόστιμο ύψους 1 δισ. δολαριών από τις αμερικανικές και βρετανικές αρχές βρίσκεται η ελβετική τράπεζα UBS στο πλαίσιο διακανονισμού για τις κατηγορίες χειραγώγησης του επιτοκίου Libor, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στην υπόθεση.

Αλλαγές στο Δ.Σ. της Yahoo

Εικόνα

Στην άκρη του δημοσιονομικού γκρεμού οι ΗΠΑ

Εικόνα
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Πέμπτη για 50 λεπτά με τον ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ. Οι δύο άνδρες "είχαν μια ειλικρινή συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο" επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Μπένερ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). "Οι γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές", ανέφεραν οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών.

Όλα τα Ζώδια 14/12

ΚΡΙΟΣ   «Ξέρω τι μου γίνεται» Αν και όσον αφορά επαγγελματικά ζητήματα πράττατε παρορμητικά, έχετε τη δυνατότητα κάθε σας βήμα να το μετατρέπετε σε κίνηση στρατηγικής. Επαφές με ηλικιωμένα πρόσωπα ίσως σας συγκινήσουν ενώ θα έχετε την τάση να αναζητήσετε την καθοδήγηση σοβαρών και επιμόνων ατόμων. Κάποιες ξαφνικές ειδήσεις που έρχονται από μακριά θα σας ευχαριστήσουν. Οι γεννημένοι του 1982 θα κινηθείτε πιο αργά όσον αφορά σε οικονομικά ζητήματα.

Σαν σήμερα. . .14 Δεκεμβρίου

Εικόνα
Γεγονότα 164 π.Χ:  Ο Ιούδας Μακαβαίος αναστηλώνει τον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Το γεγονός γιορτάζεται κάθε χρόνο από τους Εβραίους. (Χανούκα)

Πριν ταξιδέψεις πλήρωσε το πρόστιμό σου

Εικόνα
Αν χρωστάτε πρόστιμα και θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό ξανασκεφτείτε το. Η Αστυνομία είναι έτοιμη και θα εφαρμόσει από την ερχόμενη εβδομάδα ελέγχους στα σημεία εξόδου της Δημοκρατίας, για όσους οφείλουν στο δημόσιο. Το μέτρο αυτό είχε συζητηθεί σε διάφορες συσκέψεις και ήταν μια από τις υποδείξεις της Γενικής Ελέγκτριας ώστε να εισπραχθούν τα €135 εκατομμύρια, που οφείλονται από διάφορους προς το κράτος. Στην περίπτωση που κάποιος εντοπιστεί στο σύστημα, τότε θα του ζητείται να καταβάλει το πρόστιμο, διαφορετικά δεν θα του επιτρέπεται να ταξιδέψει.

Μετά τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για το κυπριακό Μνημόνιο

Εικόνα
Λευκωσία:  Εύγε για τα μνημονιακά νομοσχέδια από τη μια και προσκόμματα από την άλλη, εισέπραξε χθες η Κύπρος από το Eurogroup, το οποίο ασχολήθηκε επιφανειακά με το κυπριακό Mνημόνιο, παραπέμποντας τις αποφάσεις ίσως και μετά τον Ιανουάριο. Η γερμανική στάση και χωρών που την ακολουθούν, καθιστά και το ορόσημο της 21ης Ιανουαρίου ανέφικτο.

Άναψε φωτιές η «αποκατάσταση»

Εικόνα
Αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αποκατάσταση δολοφονηθέντων την περίοδο 1956-1958 από την ΕΟΚΑ.

Εκτός ΧΑΚ η εταιρεία Ορφανίδης - Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία

Εικόνα
Λευκωσία:  Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται καθόλη της διάρκεια της ημέρας στο μέτωπο των υπεραγορών Ορφανίδης. To μέλλον της Εταιρείας Ορφανίδης βρίσκεται πλέον στα χέρια των τραπεζών ενώ δηλώθηκε ξεκάθαρα στους προμηθευτές της ότι «είτε θα στηρίξετε την εταιρεία είτε θα κλείσει και θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση». 

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα στην CYTA

Εικόνα
Λευκωσία : Αναστολή των απεργιακών μέτρων στα κατά τόπους γραφεία της CYTA κατά της παραχώρησης δανείου στην Κυβέρνηση από το Ταμείο Συντάξεως της Αρχής ενόψει της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αποφάσισαν σήμερα οι ανεξάρτητες συντεχνίες ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ CYTA.