Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα στην CYTA

Η απόφαση για αναστολή των μέτρων λήφθηκε μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι συντεχνίες της CYTA ότι το θέμα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.Λευκωσία: Αναστολή των απεργιακών μέτρων στα κατά τόπους γραφεία της CYTA κατά της παραχώρησης δανείου στην Κυβέρνηση από το Ταμείο Συντάξεως της Αρχής ενόψει της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αποφάσισαν σήμερα οι ανεξάρτητες συντεχνίες ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, ΣΕΠ ΑΤΗΚ και ΑΣΕΤ CYTA.

Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών, η απόφαση λήφθηκε διότι η Επιτροπή θα αποστείλει επιστολή στη διαχειριστική επιτροπή του ταμείου ζητώντας την αναστολή της οποιασδήποτε ενέργειας μέχρι τη συζήτηση του θέματος.

Παράλληλα οι συντεχνίες καλούν τα μέλη τους να παρευρεθούν σε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση του θέματος, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Οικονομικών, για τις θέσεις των εργαζομένων.

Οι συντεχνίες θεωρούν παράτυπη και παράνομη την απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων για εκταμίευση ποσού 100 εκατ. ευρώ παρά την αντίθεση του προσωπικού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"