Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 10, 2013

*Ζώδια 10/5

ΚΡΙΟΣ Είστε σε ετοιμότητα γιατί θέλετε οπωσδήποτε να λύσετε ένα οικονομικό σας θέμα το οποίο σας απασχολεί εδώ και καιρό. Γενικά όσο πιο πολύ δραστηριοποιείστε τόσο θα διαπιστώνετε ότι κάποιες ιδέες που είχατε για το θέμα της υλοποίησης είναι τελείως διαφορετικές από ό, τι νομίζατε. Επειδή είχατε επενδύσει σε μια σχέση η οποία τώρα είναι κάπως δύσκολη ίσως να χρειάζεστε να πάρετε αποστάσεις. Η επαφή με έναν Σκορπιό μπορεί να έχει και κάποια εμπλοκή με οικονομικά θέματα.

Σαν σήμερα. . .10 Μαΐου

Εικόνα
Γεγονότα 1267:  Η Εκκλησία της Βιέννης διατάζει όλους τους Εβραίους να φορούν ένα διακριτικό σήμα. 1329:  Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ανδρόνικος Γ', κατά την εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων του Ορχάν, ηττάται στη μάχη του Πελεκάνου, στην ασιατική ακτή της Προποντίδος. 1801:  Οι πειρατές της Μπαρμπαριάς κηρύσσουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ.

Εκατοντάδες σπάνια καναρίνια στόχος κλεφτών

Εικόνα
Λεμεσός : Κλουβιά με σπάνια καναρίνια και άλλα εξωτικά πουλιά γίνονται στόχος κλεφτών το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές. Ιδιαίτερα στη Λεμεσό τα κρούσματα είναι αυξημένα και σε δύο περιπτώσεις έγιναν κλοπές εκατοντάδων καναρινιών. Σε μια περίπτωση, κλάπηκαν από αριθμημένα κλουβιά 240 καναρίνια θηλυκά και αρσενικά και σε μιαν άλλη περίπτωση 120 καναρίνια.

Τέσσερα εμπόδια για έξοδο της Τρ.Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης

Εικόνα
Λευκωσία : Μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες και νομικές σχοινοβασίες περνά ο τερματισμός των μέτρων εξυγίανσης στην Τράπεζα Κύπρου και ο χειρισμός των δεσμευμένων καταθέσεων (cash collateral). Το υπηρεσιακό σημείωμα που αποκαλύπτει ο «Φ» και βρίσκεται ενώπιον του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, καταγράφει τα τέσσερα κομβικά σημεία από τα οποία εξαρτάται η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Κ.Α.: Ο κύβος ερρίφθει για πλεονασμούς - σχέδιο διάσωσης

Εικόνα
Λευκωσία : Το κείμενο της συμφωνίας αναφορικά με τους τρόπους υλοποίησης του σχεδίου διάσωσης του εθνικού αερομεταφορέα έλαβαν χθες οι ηγεσίες των πέντε συντεχνιών που δραστηριοποιούνται στις Κυπριακές Αερογραμμές. Και σήμερα κιόλας, στη 1.30 μ.μ. στα γραφεία της ΣΕΚ,  συγκαλείται κοινή συνέλευση των μελών της ΣΥΝΥΚΑ - ΣΕΚ και της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ για επικύρωση της πιο πάνω συμφωνίας, η οποία και συνομολογήθηκε μεταξύ της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής της διοίκησης και των συντεχνιών των Κ.Α. στις 12 Απριλίου.

Παιδιά των φαναριών έφερε η κρίση

Εικόνα
Λευκωσία : «Η οικονομική κρίση οδηγεί στην παιδική φτώχεια και την παιδική εργασία» προειδοποιεί ο οργανισμός «Hope for Children UNCRC Policy Centre» ο οποίος με χθεσινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον εντοπισμό στη Λευκωσία παιδιών κάτω των 15 ετών τα οποία εργάζονται και μάλιστα σε συνθήκες επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Προς θεσμοθέτηση διαιτητικού δικαστηρίου για τα αξιόγραφα

Εικόνα
Λευκωσία : Έτοιμο είναι το πρώτο προσχέδιο νομικού πλαισίου, στο οποίο καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το διαιτητικό δικαστήριο για την υπόθεση των αξιογράφων. Δικαιώνονται οι κάτοχοι των αξιόγραφων αφού δρομολογείται η διαδικασία θεσμοθέτησης της διαιτητικής επιτροπής η οποία θα εξετάζει την κάθε υπόθεση ξεχωριστά και οι αποφάσεις της θα είναι δεσμευτικές με σκοπό την επίλυση των διαφορών μεταξύ των κατόχων τραπεζικών αξιογράφων και των τραπεζών.