Κ.Α.: Ο κύβος ερρίφθει για πλεονασμούς - σχέδιο διάσωσης

Κ.Α.: Ο κύβος ερρίφθει για πλεονασμούς - σχέδιο διάσωσηςΛευκωσία: Το κείμενο της συμφωνίας αναφορικά με τους τρόπους υλοποίησης του σχεδίου διάσωσης του εθνικού αερομεταφορέα έλαβαν χθες οι ηγεσίες των πέντε συντεχνιών που δραστηριοποιούνται στις Κυπριακές Αερογραμμές. Και σήμερα κιόλας, στη 1.30 μ.μ. στα γραφεία της ΣΕΚ,  συγκαλείται κοινή συνέλευση των μελών της ΣΥΝΥΚΑ - ΣΕΚ και της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ για επικύρωση της πιο πάνω συμφωνίας, η οποία και συνομολογήθηκε μεταξύ της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής της διοίκησης και των συντεχνιών των Κ.Α. στις 12 Απριλίου.

Ταυτόχρονα, από σήμερα ξεκινά και η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους του προσωπικού για τους πλεονασμούς 490 υπαλλήλων, η οποία και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε μια βδομάδα.

Αναφορικά με το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για εξαγορά του εθνικού μας αερομεταφορέα, ύστερα και από την απόσυρση του ενδιαφέροντος εκ μέρους της Middle East Airlines, για το οποίο έγραψε από χθες ο «Φ», ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κ.Α. Σταύρος Σταύρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις Κ.Α. αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτε».

Σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ο κ. Σταύρου είπε ότι σήμερα θα τεθεί η συμφωνία Κυβέρνησης και Συντεχνιών ενώπιον γενικής συνέλευσης των υπαλλήλων και μετά αν εγκριθεί η συμφωνία θα δοθεί στους εργαζόμενους χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για να δηλώσουν ποιοι θέλουν να αποχωρήσουν εθελοντικά από την εταιρεία.

Σε σχέση με τη συμφωνία που προνοεί την αποχώρηση 490 υπαλλήλων, ο κ. Σταύρου είπε ότι η αποχώρηση των 490 εργαζομένων θα γίνει σε δύο στάδια καθώς υπάρχει πρόνοια στη συμφωνία για να διατηρηθούν τα πληρώματα δύο επιπλέον αεροσκαφών μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, πέραν των έξι αεροσκαφών που θα διατηρηθούν τελικά στον στόλο των Κ.Α.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», αρχικά υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν 300 υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 190 μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"