Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 26, 2013

Οι αποκρατικοποιήσεις στο επίκεντρο

Εικόνα
Οι αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών θα βρίσκονται στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη με τον αρμόδιο επίτροπο για οικονομικά θέματα Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες. Ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στη Βελγική πρωτεύουσα συνοδεύοντας τον ΠτΔ, Νίκο Αναστασιάδη, στη συνάντηση με το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Ευοίωνες προοπτικές για την αγορά ακινήτων.- Μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες.- Εκτιμήσεις του Προέδρου του ΠΣΕΑΓΟ, Παντελή Λεπτού.

Εικόνα
«Ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο αυξημένη ζήτηση θα έχουν σύντομα κάποια ακίνητά μας, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων με το φυσικό αέριο», ανέφερε σε προσφώνηση του στο συνέδριο του Εκόνομιστ, ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Αναπτυξης Γης και Οικοδομών Παντελής Λεπτός.

Τριπλάσια η τιμή των φαρμάκων στην Κύπρο σε σχέση με την Ελλάδα.- Ψάχνει το λάθος ο Υπουργός Υγείας.

Εικόνα
Προβληματισμό προκαλεί στο υπουργείο Υγείας η διαπίστωση ότι οι τιμές των φαρμάκων και των αναλώσιμων ιατροφαρμακευτικών ειδών στην Κύπρο είναι πολύ πιο ψηλές από ότι είναι στην Ελλάδα.

Σχέδιο ετοιμάζει το ΔΝΤ για Ταμείο Υδρογονανθράκων.- Στόχος η ραγδαία αποπληρωμή του κυπριακού χρέους.

Εικόνα
Tο προσχέδιο του νομικού εγγράφου για τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου υδρογονανθράκων, αναμένεται να καταθέσει στην κυβέρνηση στο τέλος της εβδομάδας, το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το κλιμάκιο παρέστη χθες στη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, γνωστοποιώντας στους βουλευτές το μοντέλο που θα ακολουθηθεί.

Εύσημα από Βελκουλέσκου, αλλά και υποδείξεις για αποκρατικοποιήσεις.- Παραμένουν οι προκλήσεις λένε οι επικεφαλής της Τρόικας.

Εικόνα
Στη θετική έως τώρα πορεία της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος αναφέρθηκαν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, Μάρτιν Φέρβει της Κομισιόν και Ιζαμπέλα Φον Κόπες Μέρτες της ΕΚΤ, οι οποίοι

«Χωρίς αυτιά» μιλούσαν για δυόμιση ώρες Αναστασιάδης-Ερογλου.- Άκουαν μόνο οι τοίχοι του «Σιατώ Στάτους» όσα έλεγαν.

Εικόνα
Δυόμιση ώρες διήρκεσε η χθεσινοβραδυνή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας σ’ ότι αφορούσε το στόχο της, που ήταν η λύση στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος πριν από την έναρξη διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. Θα συνεχισθούν οι επαφές μετά την επιστροφή του Προέδρου από τις Βρυξέλλες, είπε ο Έρογλου, στις σύντομες δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.- Οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για κοινό ανακοινωθέν, είπε στην επίσης σύντομη δήλωσή του ο Αναστασιάδης, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ούτε ο Έρογλου απάντησε σε ερωτήσεις.

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.- Η δίκαιη αναδιάρθρωση θα βοηθήσει και τη ρευστότητα των τραπεζών.

Εικόνα
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει πώς η Κυβέρνηση του σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ένας μικρός αριθμός μεγαλοεπιχειρηματιών, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του τραπεζικού τομέα και γενικότερα το πρόβλημα της οικονομίας.

Νέα Τουρκική πρόκληση με το Barbaros και έντονες αντιδράσεις της Λευκωσίας.- Δέσμευσε για έρευνες χωρικά ύδατα της Κύπρου η Άγκυρα.

Εικόνα
Άμεσα και έντονα αντέδρασε το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών μετά την παράνομη δέσμευση από την Τουρκία θαλάσσιων περιοχών που περιλαμβάνουν τμήμα των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλησίον των ακτών της Καρπασίας και του κόλπου της Αμμοχώστου, και τμήμα της παρακείμενης κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).