«Χωρίς αυτιά» μιλούσαν για δυόμιση ώρες Αναστασιάδης-Ερογλου.- Άκουαν μόνο οι τοίχοι του «Σιατώ Στάτους» όσα έλεγαν.

Δυόμιση ώρες διήρκεσε η χθεσινοβραδυνή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, χωρίς την επίτευξη συμφωνίας σ’ ότι αφορούσε το στόχο της, που ήταν η λύση στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος πριν από την έναρξη διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.
Θα συνεχισθούν οι επαφές μετά την επιστροφή του Προέδρου από τις Βρυξέλλες, είπε ο Έρογλου, στις σύντομες δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.- Οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για κοινό ανακοινωθέν, είπε στην επίσης σύντομη δήλωσή του ο Αναστασιάδης, χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ούτε ο Έρογλου απάντησε σε ερωτήσεις.

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε.-

Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά το τέλος της άτυπης συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία για την άτυπη συνάντηση με τον κ. Ερογλου «με στόχο να διαπιστώσουμε εάν μπορούμε να καταλήξουμε στην κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού».
Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε δυόμιση ώρες, ως χρήσιμη, είπε ότι επέτρεψε στις δύο πλευρές να αντιληφθούν με σαφήνεια τόσο τις θέσεις η μια της άλλης όσο και τους λόγους που εμποδίζουν ακόμη την κατάληξη στην κοινή διακήρυξη.
«Δυστυχώς υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα στόχο που θα επιτρέπει την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και που θα δημιουργεί βάσιμες προοπτικές επιτυχούς κατάληξης», τόνισε ο Πρόεδρος.
Όπως είπε, «η δική μας πρόθεση είναι η συνέχιση των διαβουλεύσεων μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με απώτερο σκοπό την κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν ώστε να έχουμε επανέναρξη των συνομιλιών».
Ερωτηθείς εάν μετά και τη σημερινή συνάντηση οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά στην κατάληξη σε ένα κοινό ανακοινωθέν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο.
Ερογλου: Το πρόβλημα είναι ο διαμοιρασμός της εξουσίας.-
Από την πλευρά του ο Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι απόψε προχώρησε σε κάποιες προτάσεις για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες όσον αφορά τη σύνταξη του κοινού ανακοινωθέντος. Η αιτία, ανέφερε, των θεμάτων που συζητούνται όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν είναι ο
διαμοιρασμός της εξουσίας, γι’ αυτό και πρότεινε απόψε όταν επιστρέψει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από το εξωτερικό να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με το κεφάλαιο αυτό και να καταλήξουν σε όλες τις προϋποθέσεις.
Επανέλαβε είπε και την πρόταση που είχε κάνει τον περασμένο Μάιο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για επίσκεψη από κοινού στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. «Θεωρώ ότι θα είναι ένα καλό μήνυμα εάν αυτή η επίσκεψη πραγματοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα».
Οι αντιπροσωπείες των πλευρών αποτελούνταν από τέσσερα άτομα η κάθε μιά. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνόδευσαν ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου και η διευθύντρια του γραφείου του διαπραγματευτή. Τον Ντερβίς Έρογλου συνόδευσαν ο διαπραγματευτής Οσμάν Ερντούγ και δύο συνεργάτες τους.
Η συνάντηση άρχισε στις 6.30 μ.μ. και τέλειωσε στις εννέα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"