Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 9, 2012

Σαν σήμερα...9 Απριλίου

Εικόνα

Ρωσική «σφαλιάρα» στην Τουρκία για Κύπρο

Εικόνα
«Είστε μια παράνομη κατοχική δύναμη»!           ΜΟΣΧΑ: Με μια αιφνιδιαστική κίνηση που στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα, η Ρωσία προχώρησε την Κυριακή το απόγευμα στην ουσιαστική απόρριψη του συνόλου των τουρκικών αιτιάσεων αναφορικά με τα δήθεν δικαιώματα που έχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου και με σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζει "κυπριακό έδαφος υπό τουρκική κατοχή" την Βόρεια Κύπρο.  Με αφορμή το ζήτημα των ιδοκτησιών στη Βόρεια Κύπρο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Ρώσους πολίτες να απέχουν από την αγορά ακινήτων "στο έδαφος της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της βορείου Κύπρου», που είναι κατεχόμενο μέρος από την Τουρκία και αναγνωρίζεται μόνον από την Άγκυρα." 

Μόνιμη αντιπροσωπεία του ψευδοκράτους στην Ισλαμική Διάσκεψη

Εικόνα
Διαβήματα Λευκωσίας σε ΟΗΕ και ΕΕ. -Μαρκουλλή: Η τουρκική πλευρά Θέτει σε εφαρμογή το Σχέδιο Β για το Κυπριακό.- Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με αναφορές του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), Τούρκο, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου, περί ανοίγματος μόνιμης αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στον ΟΙΔ.

Τον Ιούνιο το ΑΚΕΛ θα αποφασίσει για την υποψηφιότητα του, λέει ο Χριστόφιας

Εικόνα
«Εδώ που φτάσαμε, γιατί όχι και ο κ. Λιλλήκας;».- Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, κληθείς να σχολιάσει χθεσινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο  «πληροφόρησε το ΑΚΕΛ ότι δεν ενδιαφέρεται για δεύτερη προεδρική θητεία», είπε ότι χαίρεται για το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, αλλά το δικό του ενδιαφέρον θα εκφρασθεί στην ώρα του σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ, όπως εκφράστηκε πριν την υποψηφιότητα του στις προηγούμενες Προεδρικές.

Χριστόφιας: «φαινόμενα εθνικισμού εμποδίζουν τη λύση»

Εικόνα
Καλεί ΟΗΕ και ΕΕ να συνετίσουν Τουρκία και Ερογλου.-  Για  εθνικισμό-σοβινισμό των ακραίων κύκλων στην ελληνοκυπριακή και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, που προάγουν τη διχοτομική λύση, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας  σε ομιλία του χθες το πρωί σε εκδήλωση μνήμης των Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς  Αλί Καβάζογλου, στο Δάλι. Ο εθνικισμός-σοβινισμός, είπε,  λειτούργησαν πάντοτε ως συγκοινωνούντα δοχεία. 

Kυπριανού: «Το δίλημμα σήμερα είναι ομοσπονδία ή διχοτόμηση»

Εικόνα
«Οι προτάσεις Χριστόφια είναι λειτουργικές» Το δίλημμα σήμερα δεν είναι ομοσπονδία ή κάτι άλλο αλλά ομοσπονδία ή διχοτόμηση, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. «Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα παθήματα ακούγονται φωνές για αλλαγή του συμφωνημένου πλαισίου λύσης για αλλαγή στρατηγικής και τακτικής», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, θέτοντας το ερώτημα τι θα επιδιώξουμε και έχοντας στο πλευρό μας ποιους, αν απορρίψουμε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία εδώ και τώρα.

Πρόεδρος και ΑΚΕΛ τίμησαν τους Μισιαούλη και Καβάζογλου

Εικόνα
Υποσχέσεις Άντρου Κυπριανού στον τάφο του Εζεκία.- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατέθεσε στεφάνι χθες το πρωί στον τάφο του Κώστα Μισιαούλη, στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, ο οποίος μαζί με τον Τουρκοκύπριο Ντερβίς Αλί Καβάζογλου αποτελούν σύμβολο της ελληνοτουρκικής φιλίας και μαζί δολοφονήθηκαν στις 11 Απριλίου 1965. 

Συνέντευξη Α.Λόρδου στη Γενί Ντουζέν για την Αμμόχωστο

Εικόνα
«Δεν φέρουμε αντίρρηση να μείνουν Τούρκοι στα Βαρώσια αν επιστραφούν» Με τίτλο ''Ας ανοίξουν τα Βαρώσια και είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε'' το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Γενί Ντουζέν φιλοξενεί συνέντευξη με τον Ε/κ επιχειρηματία Ανδρέα Λόρδο, με την επισήμανση ότι είναι από τους Ε/κ που έχουν την περισσότερη περιουσία στην περίκλειστη περιοχή.

Συνάντηση Παπαδήμου-Φώτου Φωτιάδη για το ΦΑ

Εικόνα
Ενδιαφέρον Φωτιάδη για αγωγό και τερματικό.-   Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, συζήτησε την καλύτερη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου και την συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, και με τον φίλο του, γνωστό κύπριο επιχειρηματία Φώτο Φωτιάδη, ο οποίος ασχολείται με το θέμα αυτό και έχει υποβάλει σχετικά υπομνήματα στην κυπριακή κυβέρνηση. 

ΡΑΕΚ: «Δεν αυξάνεται άλλο η τιμή του ρεύματος»

Εικόνα
Πιθανή μείωση τον Ιούλιο, λέει ο Σιαμμάς   Σε επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και όχι περαιτέρω αύξηση στους λογαριασμούς των καταναλωτών πλην των περιπτώσεων παράλληλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) Γιώργος Σιαμμάς.

Πρωτάθλημα Λαϊκής Τράπεζας: Πιο κοντά στον τίτλο η ΑΕΛ

Εικόνα
Πιο κοντά στον τίτλο από ποτέ βρίσκεται από χθες βράδυ η ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε χθες την Ομόνοια στην Λεμεσό και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ανόρθωση ξέφυγε με πέντε βαθμούς διαφορά από τους "γαλαζοκίτρινους" της Λευκωσίας.  Η Ανόρθωση από την άλλη κατάφερε να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ και να ξαναμπεί δυνατά στην μάχη για κατάκτηση της δεύτερης θέσης από την οποία απέχει τώρα 3 βαθμούς. Στο κάτω γκρουπ της διαβάθμισης ο κερδισμένος ήταν ο Ολυμπιακός ο οποίος κέρδισε με 1-0 της Ε.Ν.Π και ξέφυγε από αυτήν με τέσσερις βαθμούς. 

Καλαθόσφαιρα: Τον δεύτερο συνεχόμενο της τίτλο γιορτάζει η ΕΘΑ

Εικόνα
Η Intercollege ΕΘΑ Έγκωμης ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Κύπρου για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη αγώνα κέρδισε τον Κεραυνό με 67-63 συμπληρώνοντας τις τρεις νίκες έναντι μιας του αντιπάλου.