Συνάντηση Παπαδήμου-Φώτου Φωτιάδη για το ΦΑ

Ενδιαφέρον Φωτιάδη για αγωγό και τερματικό.-
 
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, συζήτησε την καλύτερη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου και την συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, και με τον φίλο του, γνωστό κύπριο επιχειρηματία Φώτο Φωτιάδη, ο οποίος ασχολείται με το θέμα αυτό και έχει υποβάλει σχετικά υπομνήματα στην κυπριακή κυβέρνηση. 

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λευκωσία, Αριστείδης Βικέτος, «οι κ.κ. Φωτιάδης και Παπαδήμος διατηρούν μακρά φιλία.

« Είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε μαζί και μιλήσαμε εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν την Κύπρο και την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Φωτιάδης. Ανέφερε ότι διατύπωσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος «συμφωνεί απόλυτα». Ο κ. Φωτιάδης εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την χαρά του, διότι ο πρωθυπουργός συζήτησε τις απόψεις του με την κυπριακή κυβέρνηση.

Σε ερώτηση, κατά πόσο στόχος του είναι μαζί με άλλους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες η κατασκευή του αγωγού, που θα φέρνει το φυσικό αέριο από το κυπριακό οικόπεδο 12 στο Βασιλικό της Λεμεσού, ο κ. Φωτιάδης απάντησε ότι η προσπάθεια είναι η δημιουργία ενός οργανισμού για να επιχειρήσουμε αυτό το έργο.

Βασική μου έγνοια , την οποία διατύπωσα στον πρωθυπουργό είναι, σημείωσε ο κ. Φωτιάδης, ότι η Κύπρος κινδυνεύει άμεσα. «Ποτέ δεν είχαμε την δυνατότητα να προσφέρουμε αντάλλαγμα και να κερδίσουμε ισχυρούς συμμάχους. Τώρα το «δώρο» του φυσικού αερίου μας προσφέρει αυτή την ευκαιρία», τόνισε. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κύπρος πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η λύση του Κυπριακού να είναι απόλυτα συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο κ. Φωτιάδης, είπε ακόμη ότι βρίσκεται σε επαφή για το θέμα του φυσικού αερίου με παράγοντες του Ισραήλ, αλλά και με την εταιρία Noble, η οποία έκανε την γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"