Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 19, 2012

Σαν σήμερα...19 Απριλίου

Εικόνα

Η ΕΕ δεν πρέπει να δεχθεί απειλές εναντίον της Κύπρου

Εικόνα
Μήνυμα του Προεδρεύοντος της ΕΕ, Πρωθυπουργού της Πολωνίας, από το Προεδρικό Μέγαρο.- « Η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ ως ισότιμο μέλος – Δεν δεχόμεθα απειλές».

Η τράπουλα Ντάουνερ απόψε στο τραπέζι του Μπαν Κι Μουν

Εικόνα
Δεν θα ανακοινωθούν αποφάσεις μετά τη συνάντηση – Θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις  με το Συμβούλιο Ασφαλείας.- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη και απόψε θα έχει με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν  την καθοριστική, όπως χαρακτηρίζεται, συνάντηση  για την πορεία του Κυπρακού.  Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Eduardo del Buey, ερωτηθείς αν θα υπάρξουν δηλώσεις του κ. Μπαν μετά τη συνάντηση με τον Ειδικό του Σύμβουλο για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, απάντησε αρνητικά. 

Απειλές Ερογλου με αφορμή την επίσκεψη Λίμπερμαν

Εικόνα
«Στο τέλος η ε/κ πλευρά θα πονάει το κεφάλι της…» Ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες δεν είναι σωστό να συζητούμε για σχέδιο Β, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ιχλάς στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψής του. 

Νέα αποκαλυπτικά έγγραφα των Βρετανών για την Κύπρο

Εικόνα
Πακέτο με δηλητήριο εστάλη στον Μακάριο στις Σεϋχέλλες – Πρόνοιες για απόδραση .- Ο προγραμματισμός της εξορίας και βολιδοσκοπήσεις για συνομιλίες.- Στα επόμενα έγγραφα αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια αγωνιστών.

Χαιρετίζει την ενίσχυση των σχέσεων με Ισραήλ ο Αναστασιάδης

Εικόνα
Συζήτησε με τον Λίμπερμαν όλο το εύρος τον σχέσεων.- Την εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από συνάντηση του χθες το πρωί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.   «Χαίρομαι να πω ότι σταδιακά αλλά σταθερά, προχωρούν και εμβαθύνονται οι σχέσεις και αυτό είναι κάτι το οποίο πραγματικά χαιρετίζουμε και στηρίζουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Συλικιώτης – ΑΚΕΛ συζήτησαν για το Φυσικό Αέριο

Εικόνα
«Οι σχεδιασμοί γίνονται με βάση το μέλλον» Με προγραμματισμένο και ολοκληρωμένο τρόπο και χωρίς καμία καθυστέρηση προχωρούν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης. 

ΔΗΚΟ: Μεγάλης σημασίας η εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ

«Δεν πρέπει να απουσιάζει η Ελλάδα από τη συνεργασία».- Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, όσο και οι προηγούμενες επισκέψεις Ισραηλινών αξιωματούχων στην Κύπρο, συμβάλλουν στη διεύρυνση και εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ένα φάσμα τομέων προς όφελος των δυο λαών, αναφέρει το ΔΗΚΟ. 

Παπαδήμος: Απαιτείται σε βάθος μεταρρύθμιση του κράτους

Εικόνα
Επιστολή του στον  Μπαρόζο για την κατάσταση στην Ελλάδα.- «Μαζί θα πετύχουμε» απαντά ο Ευρωπαίος επισημος.- ΑΘΗΝΑ: Στις προτεραιότητες που έθεσε η απερχόμενη Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, τα βήματα που έκανε για την υλοποίησή τους αλλά και προτάσεις για τη συνέχιση υλοποίησης των συγκεκριμένων αξόνων δράσης, αναφέρεται εκτενώς η επιστολή του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Υπόθεση «Ηλιος»: Αύριο η απόφαση στην Αθήνα

Εικόνα
Αναμένουμε υπομονετικά και αυτή την απόφαση δηλώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων.- Αύριο  Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, για την υπόθεση του μοιραίου αεροσκάφους της «Ηλιος» που συνετρίβη στο Γραμματικό, στην Ελλάδα, στις 14 Αυγούστου 2005, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.