ΔΗΚΟ: Μεγάλης σημασίας η εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ

«Δεν πρέπει να απουσιάζει η Ελλάδα από τη συνεργασία».-

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, όσο και οι προηγούμενες επισκέψεις Ισραηλινών αξιωματούχων στην Κύπρο, συμβάλλουν στη διεύρυνση και εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ένα φάσμα τομέων προς όφελος των δυο λαών, αναφέρει το ΔΗΚΟ. 

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι ''η βούληση των δυο χωρών για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που βρίσκονται στα όρια των δυο ΑΟΖ, της Κύπρου και Ισραήλ, θα έχει πολιτικά και οικονομικά οφέλη για τις δυο χώρες, όπως επίσης και η συνεργασία σε άλλους τομείς όπως είναι οι επενδύσεις, ο τουρισμός, η οικονομία κα.''. 

Η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ, προστίθεται, συνιστά σταθεροποιητικό παράγοντα σε μια περιοχή γεμάτη ένταση και συγκρούσεις. 

Σε αυτή την προσπάθεια, εκτιμά το ΔΗΚΟ, δεν πρέπει να απουσιάζει η Ελλάδα, με την οποία μπορεί να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο στρατηγικής συνεργασίας το οποίο θα πλήξει σημαντικά τον ηγεμονισμό και τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας. 

Μέσα σε αυτό το πλέγμα και το συσχετισμό των νέων συνεργασιών και γεωπολιτικών δεδομένων που έχουμε ενώπιον μας, αναφέρει το ΔΗΚΟ, θα πρέπει να χαραχθεί μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική και τακτική η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα και θα θωρακίζει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα. 

''Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι διεθνείς συγκυρίες έχουν τη δική τους σημασία, επιβάλλονται προσεκτικοί χειρισμοί. Στη βάση ακριβώς αυτών των δεδομένων, έχουμε καλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον καλούμε και τώρα να συζητήσει με όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς μια εθνική ενεργειακή στρατηγική που να λαμβάνει όλα τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή'', καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"