Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 20, 2014

Θέλουν να ιδιωτικοποιηθεί και η Ακρόπολη

Εικόνα
Το φως της δημοσιότητας έχει δει ένα άρθρο στο γνωστό περιοδικό TIME, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για την αξιοποίηση των ελληνικών θησαυρών και δη των ελληνικών αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σωθούν οι ελληνικές αρχαιότητες και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, ενώ το ίδιο περιοδικό αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει μερική ιδιωτικοποίηση και να επιτραπεί σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι να αναλάβουν τη φύλαξη τους και την προώθησή τους, προκειμένου να ενισχυθεί ο αριθμός των τουριστών που θα τα επισκέπτονται.

Ο Νταβούτογλου συζήτησε το Κυπριακό με Μπαν Κι Μουν

Εικόνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν είχε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό και το Συριακό.

Η βίλα των οργίων… στη Λεμεσό

Εικόνα
Περίπου 15 γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, αλλά και τέσσερις Κύπριες περιελάμβανε το... μενού σε πάρτι που διοργανώθηκε το Σάββατο σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Έναντι εισόδου 15 ευρώ σε έπαυλη, οι διοργανωτές πρόσφεραν διασκέδαση με άφθονο ποτό και γυναίκες Κύπριες και ξένες.

Αυξάνονται τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας

Εικόνα
Αυξητική τάση παρουσιάζουνσ την Κύπρο τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας όπου σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και στον φόνο. Σύμφωνα με έρευνα, το 2010 καταγράφηκε ένας φόνος, τρεις το 2011 και τρεις το 2012.

Έφηβοι και φοιτητές εγκαταλείπουν το Facebook

Εικόνα
Έντεκα εκατομμύρια έφηβοι και φοιτητές έχουν εγκαταλείψει το Facebook από το 2011 καθώς πλέον στρέφονται σε νέες εφαρμογές επικοινωνίας. Τα στοιχεία προβληματίζουν τον Μαρκ Ζούκερμπερκ, ο οποίος αναζητά νέους τρόπους για να προσελκύσει το νεανικό κοινό και να γίνει ξανά ο «βασιλιάς του Διαδικτύου».

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην κεντρική Νέα Ζηλανδία

Εικόνα
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 04:43 (ώρα Κύπρου) στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζελανδίας. Σύμφωνα με το Geonet η δόνηση είχε μέγεθος 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 65 χλμ.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Ταγίπ Ερντογάν

Εικόνα
Η πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει αύριο στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.

Η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ

Εικόνα
Την αιρετική άποψη ότι η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι το αλκοόλ εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker που κυκλοφόρησε την Κυριακή.