Η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ

Την αιρετική άποψη ότι η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι το αλκοόλ εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker που κυκλοφόρησε την Κυριακή.

Αν και ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί σωστή τη χρήση μαριχουάνας, παρόλα αυτά σε ευρύτερο πλαίσιο σημείωσε ότι το ναρκωτικό αυτό δεν είναι τόσο κοινωνικά κατακριτέο όσο στο παρελθόν.

«Κάπνισα μαριχουάνα σαν παιδί, και το θεωρώ κακή συνήθεια και ελλάττωμα, όχι και πολύ διαφορετικό, πάντως, όσο το κάπνισμα τσιγάρου. Δεν νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι το αλκόολ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος εξηγώντας, στη συνέχεια, ότι το λέει αυτό «σε σχέση με τις επιπτώσεις που έχει στον ατομικό χρήστη».

«Δεν είναι κάτι που ενθαρρύνω να γίνεται (σ.σ. το κάπνισμα της μαριχουάνας) και έχω πει στις κόρες μου ότι πιστεύω ότι είναι μια πολύ κακή και βλαβερή για την υγεία ιδέα» συνέχισε ο Ομπάμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον η χρήση μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί.

Ο πρόεδρος Ομπάμα στη συνέντευξή του τάχθηκε υπερ της ηπιότερης ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών μαριχουάνας λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κλείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη φυλακή τους ανήλικους ή τους ατομικούς χρήστες όταν αυτοί που συνέταξαν τους σχετικούς νόμους, έχουν καπνίσει στο παρελθόν μαριχουάνα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"