Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 25, 2013

Ουδέν σχόλιον !

Εικόνα

Όλα τα Ζώδια 25/1

Εικόνα
ΚΡΙΟΣ   «Θα τη βρω τη λύση» Η σημερινή μέρα φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια και πιθανόν κάποια εξ αυτών να σας δημιουργήσουν αμφιβολίες ως προς το χειρισμό τους. Οικονομικές συναλλαγές ίσως συναντήσουν εμπόδια και είναι καλό να αποφύγετε υπογραφές εμπορικών συμφωνιών ή δανειακών συμβάσεων. Η εφευρετικότητα θα αποτελέσει πηγή ικανοποίησης. Οι γεννημένοι του 1969 δεν θα συνεχίσετε να είστε στο πλάι κάποιων.

Σαν σήμερα. . .25 Ιανουαρίου

Εικόνα

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια με την ENI/KOGAS για τα τεμάχια 2,3,9

Εικόνα
150 εκ. ευρώ τα έσοδα από τα συμβόλαια .- Συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Γαλλική Τοτάλ  για τα 10 και 11.- Ως μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την Κύπρο, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης την υπογραφή τριών συμβολαίων αναλογικού καταμερισμού με την ιταλο-κορεατική Κοινοπραξία ENI/KOGAS για χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 2,3 και 9 εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απευθείας για πετρέλαιο θα κτυπήσει η Total στα τεμάχια 10 και 11

Εικόνα
Μπορεί να έχουμε αμέσως έσοδα, δηλώνει ο Σόλων Κασίνης, γιατί δεν χρειάζονται υποδομές όπως στο Φυσικό Αέριο.-  Ο διευθυντής Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας Σόλων Κασίνης, αποκάλυψε το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας Total να τρυπήσει απευθείας για πετρέλαιο στα τεμάχια 10 και 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, χωρίς μάλιστα να αναμένει επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Στο λιμάνι της Λεμεσού η γαλλική κορβέτα «L’Adroit»

Εικόνα
Επίσκεψη από τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.- Στη βόρεια προβλήτα του λιμανιού της Λεμεσού βρίσκεται για ένα διήμερο η υπερσύγχρονη κορβέτα του γαλλικού στόλου «L’Adroit», τεχνολογίας stealth.   Η κορβέτα, που ανήκει στην κατηγορία των 2.000 τόνων, θα παραμείνει για ένα διήμερο στο λιμάνι Λεμεσού. Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κορβέτα, μετά τη Λεμεσό, θα διαπλεύσει τη διώρυγα του Σουέζ και θα κατευθυνθεί στον Ινδικό ωκεανό, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας κατά της πειρατείας.

Μεσολάβηση Αρχιεπισκόπου μέσω Πατριάρχη για το Ρωσικό Δάνειο

Εικόνα
Του το ζήτησε η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Μακαριότατος.-   Η κυβέρνηση ζήτησε την μεσολάβηση της εκκλησίας της Κύπρου προς την Ρωσική εκκλησία προκειμένου να παρέμβει η τελευταία προς την Ρωσική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα για οικονομική βοήθεια ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος  Κύπρου Χρυσόστομος.   Μας ζητήθηκε είπε ο Μακαριότατος, και πράξαμε το καθήκον μας,  προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον Ρώσο  Πατριάρχη και τον παρακάλεσε να επισκεφτεί τον Ρώσο Πρόεδρο και να μεταφέρει το αίτημα .

Ο Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα για ΑΟΖ και εξοπλισμούς

Εικόνα
18 Φεβρουαρίου η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου.- ΑΘΗΝΑ: Μία επίσκεψη που μπορεί να αποβεί καθοριστική για το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών FREMM που είχε μπει στο ψυγείο λόγω αλλαγής της κυβέρνησης το 2009, αλλά τώρα επανέρχεται πιεστικά λόγω των εξελίξεων που συνδέονται με τις "ενεργειακές" εξελίξεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 18 Φεβρουαρίου στην "Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Πειθαρχική έρευνα για γυναικολόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Εικόνα
Συγκλονιστικές καταγγελίες από εγκύους.-  Πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν, εάν και εφόσον υπάρχουν, σε ιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου για τρεις υποθέσεις περιστατικών που βρίσκονται υπό εξέταση, διαβεβαίωσε την Πέμπτη η Υπουργός Υγείας Ανδρούλα Αγρότου.    Σε δηλώσεις της στο Υπουργείο Υγείας, η κ. Αγρότου είπε ότι την Τετάρτη παρέλαβε επιστολή από μία γυναίκα, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου «με την οποία ήθελε να φέρει εις γνώσιν μου μια ταλαιπωρία την οποία είχε στις 22 Ιανουαρίου στο Μακάρειο Νοσοκομείο».

Αιφνιδιαστική κίνηση της Ρωσίας - Απόβαση στη Συρία

Εικόνα
Μήνυμα Πούτιν σε Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ.- ΜΟΣΧΑ: Απόβαση στις ακτές της Συρίας θα περιλαμβάνουν τελικά τα μεγάλα αεροναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί Ρωσία από τις 19 Ιανουαρίου και οι οποία θα διαρκέσουν έως και τις 29 του μηνός.   Την είδηση αναφέρει  η ρωσική εφημερίδα  Kommersant και παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εντούτοις όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.