Μεσολάβηση Αρχιεπισκόπου μέσω Πατριάρχη για το Ρωσικό Δάνειο


Του το ζήτησε η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Μακαριότατος.- 
 Η κυβέρνηση ζήτησε την μεσολάβηση της εκκλησίας της Κύπρου προς την Ρωσική εκκλησία προκειμένου να παρέμβει η τελευταία προς την Ρωσική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα για οικονομική βοήθεια ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος  Κύπρου Χρυσόστομος.
 
Μας ζητήθηκε είπε ο Μακαριότατος, και πράξαμε το καθήκον μας,  προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον Ρώσο  Πατριάρχη και τον παρακάλεσε να επισκεφτεί τον Ρώσο Πρόεδρο και να μεταφέρει το αίτημα .
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προσπάθεια αυτή θα τελεσφορήσει . Εμείς συνέχισε, ως  εκκλησία,  είμαστε πάντοτε στην  διάθεση της κυβέρνησης,  και πρόσθεσε πως « ό,τι μπορεί να πράξει η εκκλησία,  το κάνει, πάντα με χαρά, αφού έχει ταχθεί να υπηρετεί τον λαό και τον τόπο».
 
Σε σχέση με την οικονομία ο Μακαριότατος είπε ότι είναι αισιόδοξος . Ο λαός της Κύπρου, συνέχισε,  προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να ζήσει και με τα λίγα. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου σημείωσε ότι η οικοδομική βιομηχανία αρχίζει όπως είπε « να παίρνει τα πάνω της» κατά την έκφραση του λόγω της παρουσίας των Ρώσων και των Κινέζων. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, συμπλήρωσε , για να επιστρέψει η οικονομία στους παλιούς καλούς ρυθμούς.  
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ακόμη πως τις επόμενες μέρες υπογράφεται η συμφωνία για την ανακαίνιση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «επίκειται η υπογραφή της συμφωνίας της ανακαίνισης» και  εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις « δεν θα μας κοροϊδέψουν» όπως ανέφερε .  Έχει επέμβει όπως είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ ενώ η UNDP βρίσκεται σε επαφή με την εκκλησία και πολύ σύντομα όπως είπε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ευχόμενος όλα να πάνε κατ’ ευχήν.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέστη  αρχιερατικού συλλείτουργου στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου με την ευκαιρία της θαυματουργής διάσωσης του ιδρυτή και προστάτη της μονής  Αγίου Νεοφύτου του έγκλειστου. Ο Μακαριότατος είπε πως η προσευχή και η πίστη είναι μεγάλο πράγμα για τον άνθρωπο  και κατορθώνει όπως είπε τα ακατόρθωτα. Ο άνθρωπος συνέχισε της προσευχής , της πίστης δεν έχει παρά να έχει αμέριστη την βοήθεια και την συμπαράσταση του θεού. 
 
Τους καλούς ανθρώπους κατέληξε ο Θεός δεν τους αφήνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση