Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 20, 2013

Ρώσος Πρέσβης: θα μείνουν τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο – Υπάρχει μέλλον για ρωσικές επενδύσεις, λένε οι επιχειρηματίες.

Εικόνα
Πεπεισμένος ότι τα ρωσικά κεφάλαια θα μείνουν στην Κύπρο, δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης Stanislav Osadchiy, στο περιθώριο συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Λευκωσία με τίτλο «Το μέλλον της Κύπρου για τις ρωσικές επιχειρήσεις».

Σκάνδαλα για το ΧΥΤΥ Λάρνακας-Αμμοχώστου καταγγέλλει ο Χάσικος - Στον Γενικό Εισαγγελέα η υπόθεση.-

Εικόνα
Πολύ σοβαρά ζητήματα είτε αμέλειας είτε σκοπιμότητας ή και τα δύο μαζί, τα οποία χρήζουν βαθύτερης διερεύνησης και σε ποινικό επίπεδο, προκύπτουν, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο από την έκθεση της Ερευνώντος Λειτουργού σχετικά με τη Σύμβαση, Μελέτη, Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Απορριμμάτων των Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου, την οποία ο ΥΠΕΣ διαβίβασε σήμερα στο Γενικό Εισαγγελέα.

Σαμαράς για το φόνο Φύσσα: Δεν θα επιτραπεί στους επίγονους των Ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνία.-

Εικόνα
Σε τηλεοπτική δήλωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, καταδικάζοντας την τυφλή βία έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνησή του δε θα την ανεχτεί άλλο.

Εκκωφαντικός αντίκτυπος από την εκρηκτική δήλωση Αναστασιάδη για τον Διοικητή.-

Εικόνα
Σε ποικίλες συχνότητες, και εκκωφαντικός, υπήρξε ο αντίκτυπος από τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σε εκπομπή της τηλεόρασης του Μέγα, ότι θα παραπέμψει τον Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ζητώντας τον τερματισμό της υπηρεσίας του για πλημμέλεια εκτέλεσης καθηκόντων.

Ένωση Καταναλωτών: Η φορολόγηση στις άδειες κυκλοφορίας να αντικατασταθεί με χρέωση στην κατανάλωση καυσίμων.-

Εικόνα
Η πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά τις άδειες κυκλοφορίας "έγινε για ακόμα μια φορά πάνω στην ίδια λανθασμένη φιλοσοφία και μόνο για να αποδώσει στο κράτος έσοδα από ακόμα μια άδικη φορολόγηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής.

Έξαρση της φυματίωσης - Νέο σανατόριο ζητούν βουλευτές.-

Εικόνα
Την ανάγκη δημιουργίας νέου σανατορίου όπου θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με φυματίωση, επεσήμαναν βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, αναφερόμενοι στην έξαρση που παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία στην Κύπρο η ασθένεια, αλλά και στην ανεπάρκεια των υφιστάμενων ιατρικών εγκαταστάσεων στην Κυπερούντα.

Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος και Ιταλία - Βασικό θέμα η θαλάσσια και ενεργειακή ασφάλεια.-

Εικόνα
Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας υπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας της Κύπρου και Ιταλίας, Φώτης Φωτίου και Mario Mauro αντίστοιχα, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στη Ρώμη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, οι δυο Υπουργοί είχαν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Στην αντεπίθεση ο Ηλιάδης: «Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια».-

Εικόνα
Βέβαιος για τη συμμόρφωση της Τράπεζας Κύπρου με τις απαιτήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα της Uniastrum εμφανίζεται ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αντρέας Ηλιάδης. Μέσω ανοικτής επιστολής, καλεί της Τράπεζα Κύπρου να δώσει απαντήσεις στο κατά πόσο τα 50εκ. ευρώ για αύξηση κεφαλαίου της ρωσικής τράπεζας βρίσκονται στα βιβλία της ή έχουν χαθεί.