Ρώσος Πρέσβης: θα μείνουν τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο – Υπάρχει μέλλον για ρωσικές επενδύσεις, λένε οι επιχειρηματίες.

Πεπεισμένος ότι τα ρωσικά κεφάλαια θα μείνουν στην Κύπρο, δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης Stanislav Osadchiy, στο περιθώριο συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Λευκωσία με τίτλο «Το μέλλον της Κύπρου για τις ρωσικές επιχειρήσεις».


Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου, στο οποίο απηύθυνε χαιρετισμό ο ΥΠΟΙΚ εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι είναι πεπεισμένος πως οι Ρώσοι, τα κεφάλαια και τα ρωσικά συμφέροντα θα μείνουν στην Κύπρο.
Συνέχισε λέγοντας ότι και στις επαφές που έχει στη Μόσχα με επιχειρηματικούς κύκλους, θέλουν πολύ να μείνουν και να βοηθήσουν την Κύπρο και την οικονομία.
Ο Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε ευαρέσκεια για το γεγονός ότι διοργανώνονται τέτοια συνέδρια και διασκέψεις στη Λευκωσία, λέγοντας ότι πρέπει τώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, «να βρούμε τρόπους να βγούμε από την τρομερή κατάσταση στην οποία βρέθηκε όχι μόνο η Κύπρος αλλά και οι Ρώσοι».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ειδικοί θα μπορέσουν να επεξεργαστούν προτάσεις και σχέδια δράσης ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειαζόμαστε να συγκεντρώσουμε απόψεις όλοι μαζί για να βρούμε τη διέξοδο». Χαιρέτισε εξάλλου τη διοργάνωση παρόμοιου συνεδρίου τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Ρωσία.
Στο χαιρετισμό του στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ.Osadchiy εξήρε τη μακρόχρονη συνεργασία Κύπρου-Ρωσίας και τους επιχειρηματικούς δεσμούς, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες που έχουν επενδύσει στη ρωσική οικονομία και ότι ο συνολικός όγκος των επενδύσεων αυτών ξεπερνά τα 60 δις ευρώ.
Ο Ρώσος Πρέσβης ανέφερε ότι η Κύπρος, που ήταν κάποτε ένα δυνατό επιχειρηματικό κέντρο, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο σύντομα το τραπεζικό σύστημα θα μπορέσει να επανακτήσει την αξιοπιστία του για τους επενδυτές.
Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες που ολόκληρη η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει, οι οικονομίες θα ανακάμψουν, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο, πολλοί από τους οποίους είναι Ρώσοι.
Υπάρχει μέλλον λένε οι επιχειρηματίες Υπάρχει μέλλον για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Κύπρο μετά τα γεγονότα του Μαρτίου σημειώνουν οι επιχειρηματικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι η χώρα μας σιγά-σιγά επανακτά την αξιοπιστία της και το τραπεζικό σύστημα αρχίζει να σταθεροποιείται.
Ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής σε χαιρετισμό το πρωί στο ολοήμερο συνέδριο «Το μέλλον της Κύπρου για τις ρωσικές επιχειρήσεις» που συνδιοργανώνει το Επιμελητήριο, ανέφερε ότι η πεποίθησή του για το μέλλον των ρωσικών δραστηριοτήτων στο νησί πηγάζει από τις δυνατότητες που παρέχει η Κύπρος στις ρωσικές επιχειρήσεις .
Είπε ότι το χαμένο έδαφος μετά τα γεγονότα του Eurogoup άρχισε να επανακτάται και ότι και το τραπεζικό σύστημα είναι σε ανοδική πορεία. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έξι μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου είναι Ρώσοι.
Ο κ. Τσιακκής διαβεβαίωσε ότι όλοι οι φορείς, κυβερνητικοί και ιδιώτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες και να εργάζονται εντατικά για να αναδείξουν την Κύπρο ως το ιδανικό περιβάλλον για επενδύσεις.
Ο Πρόεδρος του Ρωσο-Κυπριακού επιχειρηματικού συνδέσμου Ευγένιος Ευγενίου ανέφερε στην δική του ομιλία ότι η Κύπρος επανακτά την αξιοπιστία της ως επενδυτικό και επιχειρηματικό κέντρο και ότι χρειάζεται να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά , η αφοσίωση και η πειθαρχία.
Είπε ότι μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για το μέλλον της Κύπρου για τα ρωσικά συμφέροντα, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να αντλούμε παραδείγματα και από τον υπόλοιπο κόσμο, να κάνουμε συγκρίσεις και να βλέπουμε τις αντιθέσεις.
Ο κ. Ευγενίου σημείωσε επίσης ότι παρόμοιο συνέδριο για τις επιχειρήσεις θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στη Ρωσία.
Στο συνέδριο που ολοκληρώνεται το απόγευμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων θεματικές ενότητες για τα τραπεζικά μέτρα και τους κανονισμούς, τους περιορισμούς στα κεφάλαια, το φορολογικό καθεστώς, τις προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ Ρωσίας-Κύπρου .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"