Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 4, 2013

Μείωση επιτοκίων ανακοίνωσαν Τράπεζα Κύπρου και Alpha Bank.

Εικόνα
Μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια της Τράπεζας Κύπρου προανήγγειλε ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Κρίστης Χασάπης. Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Χασάπης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η Τράπεζα Κύπρου θα ανακοινώσει μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια. 

Το Σ. Ασφαλείας να επαναφέρει σε τάξη τους Μπάν-Ντάουνερ - Συναντήσεις Προέδρου με τους πρέσβεις των μονίμων μελών

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει και ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο συναντήσεων του με τους πρέσβεις των χωρών, μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε μια προσπάθεια του να εξασφαλίσει τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη θέση του για κοινό ανακοινωθέν πριν από την έναρξη των Συνομιλιών για το Κυπριακό, που θα διασφαλίζει τη διεξαγωγή τους στη βάση των αρχών που προνοούνται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. 

Έρευνες για τον πρώην πρόεδρο της ΡΑΕΚ μέχρι και στη Ρωσία – Εξετάζεται ανάμιξή του σε άδεια ηλεκτροπαραγωγού σταθμού και μεταπώλησης της για 19 εκ ευρώ.

Εικόνα
Μέχρι τη Ρωσία έφτασαν οι έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με την περίπτωση του πρώην προέδρου της ΡΑΕΚ και της ΔΕΦΑ, Κώστα Ιωάννου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Κώστας Ιωάννου αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες για σοβαρά ποινικά αδικήματα, τα οποία προνοούν πέραν του ψηλού χρηματικού προστίμου και ποινή φυλάκισης πολλών ετών.

Ευρεία αυτοκριτική στην ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρόσω για αναδόμηση της ηγεσίας – «Προγραμματικό συνέδριο για νέα «πολιτικο-ιδεολογική πλατφόρμα» στο φόντο της κρίσης.

Εικόνα
«Γενναία αυτοκριτική» στην Κεντρική Επιτροπή και οδικός χάρτης για το προγραμματικό συνέδριο ήταν κυριάρχησαν στην πολύωρη συνεδρία των στελεχών του ΑΚΕΛ στην παρουσία σύσσωμης της ηγετικής ομάδας όπως και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα καθώς για πρώτη φορά στα κομματικά χρονικά του ΑΚΕΛ έγινε συζήτηση σε τέτοιο βάθος, ξεφεύγοντας από στερεότυπα. Πάνω από 40 στελέχη πήραν τον λόγο σε μια συνεδρία που άρχισε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα. Στελέχη, αναφερόμενα στις παρεμβάσεις του Δημήτρη Χριστόφια και του Αντρου Κυπριανού σημειώνουν ότι είχαν καιρό να τους ακούσουν σε τόσο διαλεκτικές εισηγήσεις.

Από μήνα σε μήνα πάει η υπόθεση «Δρομολαξιάς» - Χρόνο για να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Εικόνα
Αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου 2013 η ακρόαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ, Τ/κ τεμαχίου που βρίσκεται στη Δρομολαξιά για την οποία είναι κατηγορούμενοι η εταιρεία WANDIC TRADING LTD, ως νομικό πρόσωπο, ο Νίκος Λίλλης, 42 χρόνων, επιχειρηματίας και Πρόεδρος του σωματείου ΑΛΚΗ Λάρνακας, Κώστας Μιαμηλιώτης, 53 χρόνων λοχίας της ΚΥΠ και Ελευθέριος Μούσκου, 40 χρόνων λοχίας της Αστυνομίας.

«Παραγωγικό διάλογο» για επίλυση του Κυπριακού υποστηρίζει ο Μάρτιν Σιούλτς – «Προϋπόθεση, μια ξεκάθαρη και εποικοδομητική θέση της τ/κ πλευράς».

Εικόνα
Υπέρ της άμεσης επανέναρξης του πραγματικού διαλόγου για το Κυπριακό τάχθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα να καταστεί δυνατή η εξεύρεση τρόπου για ένα πιο παραγωγικό διάλογο για επίλυση του Κυπριακού. Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι προϋπόθεση είναι, επίσης, μια ξεκάθαρη και εποικοδομητική θέση της τουρκικής πλευράς.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος, μεμονωμένες βροχές.

Εικόνα
Ασθενής ψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Έφτασαν τα εσώρουχα κατά του βιασμού

Εικόνα
Ένα από τα πιο δυσάρεστα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα είναι αναμφίβολα να πέσει θύμα βιασμού. Κάτι τέτοιο έρχεται να αποτρέψει τώρα η νέα σειρά εσωρούχων AR Wear η οποία διασφαλίζει ότι το εσώρουχο σου δεν θα απομακρυνθεί από κανέναν άλλον χωρίς τη θέλησή σου εκτός από εσένα.

Σε εχθρικό κλίμα η αποστολή Ντάουνερ στη Λευκωσία

Εικόνα
Λευκωσία:  Σε εχθρικό κλίμα θα διεξάγει τις επαφές του στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μετά το τελεσίγραφο που έστειλε από τη Νέα Υόρκη. 

Ψαλιδίζουν τους τόκους απαλλοτριώσεων

Εικόνα
Λευκωσία:  Το Υπουργικό Συμβούλιο εξετάζει μείωση της αποζημίωσης που παραχωρεί σε ιδιοκτήτες γης που απαλλοτριώνεται για την υλοποίηση έργων ανάπτυξης, από 9% που ισχύει σήμερα, σε ποσοστό 3%-4%. Στο ποσοστό 9% που παραχωρείται στους ιδιοκτήτες γης, οφείλεται και το μεγαλύτερο ποσό που χρωστά το κράτος σε ιδιώτες.

Ανησυχούν στην Αθήνα για τα χειρότερα μετά τις εκτελέσεις

Εικόνα
Λευκωσία:  Ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας προκαλεί στην ελληνική κυβέρνηση και στις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου η διπλή δολοφονία σε βάρος μελών της Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο. 

Ανατροπές στα μετοχολόγια λόγω ανακεφαλαιοποίησης

Εικόνα
Λευκωσία:  Τα πάνω–κάτω ήρθαν στο μετοχολόγιο των πιστωτικών ιδρυμάτων μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους και ο έλεγχος περνά σε νέους μεγαλομετόχους που θα χαράξουν τη στρατηγική και τη νέα πολιτική. Οι ανατροπές που έγιναν είναι πολλές τόσο σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων όσο και εκτελεστικής διεύθυνσης. 

Στην Πάφο σήμερα η Τιμία Κάρα του Απόστολου Ανδρέα

Εικόνα
Πάφος: Για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Πάφο σήμερα η Τιμία Κάρα του Απόστολου Ανδρέα, η οποία αναμένεται να μεταφερθεί γύρω στη 12:30 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Απόστολου Ανδρέα στην Έμπα. Θα την συνοδεύουν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος και άλλοι αρχιερείς.

Θύμα ληστείας ζεύγος στη Λάρνακα - Τους χτύπησαν και τους έδεσαν

Εικόνα
Λάρνακα: Ένοπλη ληστεία με μαχαίρι διεπράχθη νωρίς σήμερα το πρωί στη Λάρνακα, από δύο ληστές, που φορούσαν κουκούλες, οι οποίοι απέσπασαν από ζευγάρι το ποσό των 200 ευρώ και αρκετά χρυσαφικά. 

Οκτώ νεκροί από συντριβή αεροπλάνου στον Αμαζόνιο

Εικόνα
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι έξι τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη συντριβή ενός μικρού αεροπλάνου σε περιοχή του Αμαζονίου στο έδαφος της Βολιβίας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων(AFP) η αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος αλλά και τοπικές νοσοκομειακές αρχές.