Ευρεία αυτοκριτική στην ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρόσω για αναδόμηση της ηγεσίας – «Προγραμματικό συνέδριο για νέα «πολιτικο-ιδεολογική πλατφόρμα» στο φόντο της κρίσης.

«Γενναία αυτοκριτική» στην Κεντρική Επιτροπή και οδικός χάρτης για το προγραμματικό συνέδριο ήταν κυριάρχησαν στην πολύωρη συνεδρία των στελεχών του ΑΚΕΛ στην παρουσία σύσσωμης της ηγετικής ομάδας όπως και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα καθώς για πρώτη φορά στα κομματικά χρονικά του ΑΚΕΛ έγινε συζήτηση σε τέτοιο βάθος, ξεφεύγοντας από στερεότυπα. Πάνω από 40 στελέχη πήραν τον λόγο σε μια συνεδρία που άρχισε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα. Στελέχη, αναφερόμενα στις παρεμβάσεις του Δημήτρη Χριστόφια και του Αντρου Κυπριανού σημειώνουν ότι είχαν καιρό να τους ακούσουν σε τόσο διαλεκτικές εισηγήσεις.
Η συζήτηση είχε ως βάση 40σέλιδο έγγραφο που ετοιμάστηκε από ομάδα στελεχών και περίληψη του οποίου θα καταλήξει στις κομματικές ομάδες-βάσεις για διάλογο προκειμένου να καταγραφούν εκ νέου οι θέσεις και αντιδράσεις των κομματικών μελών και θα επανέλθει στα συλλογικά όργανα προκειμένου να διαμορφωθεί ως έγγραφο πολιτικής που θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση στο προγραμματικό συνέδριο. Ένα συνέδριο που η ηγεσία του ΑΚΕΛ θέλει να θεωρεί σταθμό για τα κομματικά δρώμενα και το οποίο τοποθετείται χρονικά στις αρχές Φεβρουαρίου, αντί τέλος Δεκεμβρίου όπως αρχικά είχε τεθεί για προβληματισμό. Ο χρόνος πραγματοποίησης του συνεδρίου θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με διεκπεραίωση της δουλειάς στην κομματική βάση και δεν αποκλείεται να πάει και λίγο πάρα κάτω, αλλά οπωσδήποτε πριν από τις Ευρωεκλογές. Κάποιες φωνές ακούστηκαν και για σύγκληση τακτικού-εκλογικού συνεδρίου που κανονικά θα πραγματοποιηθεί το 2015, αλλά δεν αποκλείεται να επισπευσθεί και να μετακινηθεί για το 2014. Οι απόψεις για εκλογές προς ανανέωση της εντολής όλων των ηγετικών στελεχών και κομματικών συλλογικών οργάνων διατυπώθηκαν περισσότερο προς προβληματισμό παρά ως εισηγήσεις προς απόφαση. Το προγραμματικό συνέδριο θα καθορίσει τη νέα πολιτικοϊδεολογική πλατφόρμα του ΑΚΕΛ. Γιατί αποτόλμησαν, όπως παραδέχονται στελέχη, να αγγίξουν και τέτοια ζητήματα που παλαιότερα θεωρούνταν κομματικό ταμπού. Η νέα πολιτική και ιδεολογική πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη το νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε στον τόπο μετά το κούρεμα, με ζητούμενο να ανακτήσει το ΑΚΕΛ τη θέση του στην κοινωνία. Στην Κεντρική Επιτροπή αποφεύχθηκε σε αυτό το στάδιο η όποια αναφορά σε πρόσωπα, αν και η ανανέωση θεωρείται δεδομένη και θα υλοποιηθεί σίγουρα πριν
από το προγραμματικό συνέδριο. Μια ανανέωση γενναία που θα αφορά τη Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο. Στη Γραμματεία αμετακίνητος παραμένει ο Γ.Γ. του κόμματος Αντρος Κυπριανού και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης που ηλικιακά εκπίπτει της ομάδας των στελεχών που βρίσκονται με το ένα πόδι στην έξοδο. Τα στελέχη του Πολιτικού Γραφείου μέσα από τα οποία αναμένεται να γίνουν οι αναδομήσεις είναι: Νεοκλής Συλικιώτης, Σταύρος Ευαγόρου, Πάμπης Κυρίτσης, Ελένη Μαύρου, Μέλια Αβραάμ, Χρίστος Αλέκου, Χάρης Κυριακίδης, Στέφανος Στεφάνου, Νίκος Ιωάννου. Στο πόστο του δεν αποκλείεται να παραμείνει και ο Αριστοφάνης Γεωργίου που είναι πρόεδρος της κομματικής επιτροπής ελέγχου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"