Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 17, 2011

Έχω κρυφή ελπίδα

Εικόνα
Είμαι ένας νέος της Κύπρου και σκοπός μου που γράφω αυτό το άρθρο είναι    για να σας παρουσιάσω, όσο μπορώ, τα προβλήματα της σημερινής νεολαίας του νησιού μας. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε λίγο ή πολύ ότι η κάθε μέρα που   έρχεται   είναι   πιο   δύσκολη   από   την προηγούμενη.

Σαν σήμερα...17 Νοεμβρίου

Εικόνα
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας ,  Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών . Γεγονότα 3 π.Χ:  Η γέννηση του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με τον διακεκριμένο θεολόγο του πρώιμου χριστιανισμού Κλήμη τον Αλεξανδρέα.

Ψυχρολουσία στην Κυβέρνηση Χριστόφια από τη Noble Energy

Εικόνα
Έντονες επικρίσεις από την Αντιπολίτευση, η οποία αποδίδει τις δυσμενείς  εξελίξεις στην αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να παίρνει έγκαιρα τις δέουσες αποφάσεις. Ψυχρολουσία και ανώμαλη προσγείωση για την κυβέρνηση και σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθαν οι τελευταίες ανακοινώσεις της Noble Energy στο Χιούστον του Τέξας προς επενδυτικούς αναλυτές για την ποσότητα του φυσικού αερίου στο βυθοτεμάχιο «Αφροδίτη» και για τις προθέσεις της εταιρείας να μη προχωρήσει με τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο, αλλά να αναζητήσει άλλες λύσεις είτε με το Ισραήλ είτε με την Αίγυπτο.

Γεωστρατηγική «βόμβα μεγατόνων» εξερράγη στην Ελληνική Βουλή

Εικόνα
Η Ελλάδα αρχίζει αμέσως γεωτρήσεις στη θάλασσα της Κρήτης – Εγγυήσεις ασφάλειας από ΗΠΑ και Γαλλία. ΑΘΗΝΑ: Γεωστρατηγική-ενεργειακή «βόμβα μεγατόνων» εξερράγη στην Ελληνική Βουλή χθες το απόγευμα, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "βυθοτεμαχίου 12" στην Κύπρο".

Μία συνάντηση την εβδομάδα θα έχουν Χριστόφιας και Έρογλου

Εικόνα
Ενδιάμεσα θα γίνονται χωριστές συναντήσεις με «ανθρώπους των Ηνωμένων Εθνών» Η νέα εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό εγκαινιάστηκε χθες, με μονόωρη συνάντηση, που ίσως ήταν η πιο σύντομη που είχαν ως τώρα ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Ήταν η πρώτη τους συνάντηση μετά τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, και κατ’ αυτήν καθόρισαν τις το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων τους μέχρι τον Ιανουάριο.

Ψήφο εμπιστοσύνης από 255 Βουλευτές πήρε ο Παπαδήμος

Εικόνα
Ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν μετά την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ς Οκτωβρίου.   Με ψήφους 255 υπέρ,38 κατά και 7 απόντες, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή.

Συμφωνία Τουρκίας Shell για γεωτρήσεις υπό τη θάλασσα της Κερύνειας

Εικόνα
Συμφωνία με την εταιρεία Shell για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στα τουρκικά εδάφη και στη Μεσόγειο θα υπογράψει η Τουρκία στο άμεσο μέλλον, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, ενώ η τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ” γράφει ότι η εν λόγω συμφωνία θα υπογραφεί εντός του τρέχοντος μήνα.

Φωτογραφική πτήση τουρκικών μαχητικών στο Καστελλόριζο

Εικόνα
Στόχος τα οχυρωματικά έργα και οι υποδομές του νησιού ΑΘΗΝΑ: Δύο τουρκικά μαχητικά-αναγνωριστικά RF-4E στιις 15.30 πέταξαν επάνω από την Μεγίστη (Καστελόριζο) σε ύψος μόλις 300 μέτρων φωτογραφίζοντας τα οχυρωματικά έργα και τις υποδομές του νησιού. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Διακόσιες κατηγορίες εναντίον του Γυναικολόγου

Εικόνα
Απευθείας  παραπομπή στο Κακουργιοδικείο θα ζητήσει σήμερα η Αστυνομία – Καταγγελίες από 43 γυναίκες.   Την παραπομπή του 56χρονου γυναικολόγου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αναμένεται να ζητήσει σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, η Αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος, Μιχάλη Κατσουνωτό.