Ψήφο εμπιστοσύνης από 255 Βουλευτές πήρε ο Παπαδήμος

Ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν μετά την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ς Οκτωβρίου.  

Με ψήφους 255 υπέρ,38 κατά και 7 απόντες, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή.

Σε σύνολο 293 παρόντων στην Βουλή, 38 καταψήφισαν τη νέα κυβέρνηση, ενώ δεν ελήφθη υπόψη - σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής - η πρόθεση θετικής ή αρνητικής ψήφου Βουλευτών που λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν ήταν παρόντες στην ψηφοφορία. 

Υπέρ της νέας κυβέρνησης ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, και οι ανεξάρτητοι Βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών. Από το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση ο Τσετίν Μάνταζη και ο Χρήστος Κατσούρας και από τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος.

Κλείνοντας τη συζήτηση πριν από τη ψηφοφορία ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι «καθεμία από τις ψήφους στη νέα κυβέρνηση, αντιστοιχεί σε απόφαση ευθύνης για να μείνει η Ελλάδα στην Eυρωζώνη και να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία». 
Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε αιτιάσεις κυρίως της αριστεράς, υποστήριξε ότι όντως διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ και αυτό «δεν είναι εκβιασμός είναι η αλήθεια». 

Επιρρίπτοντας ευθύνες για την κλιμάκωση και την επέκταση της κρίσης που πλέον απειλεί τον «σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης» και στους χειρισμούς των Βρυξελλών ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές κινήσεις για την ανάσχεσή της μεταξύ των οποίων η ενίσχυση των πόρων και του ρόλου του EFSF και η ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρώπη.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν λειτούργησε αποτελεσματικά, δεν κατάφερε να αποτρέψει την δημοσιονομική εκτροπή είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπαδήμος.

Τιτάνιο το έργο της νέας κυβέρνησης, επανέλαβε, ενώ έδωσε περισσότερη έμφαση -από ό,τι στην αρχική ομιλία του- στην ανάγκη για δίκαιη κατανομή των βαρών και των θυσιών.

Ακόμη ο πρωθυπουργός έκανε πιο σαφή αναφορά στο χρόνο των εκλογών. Το έργο αυτής της κυβέρνησης είναι πολύ συγκεκριμένο και η θητεία της περιορισμένη και αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 26-27ης Οκτωβρίου. Αμέσως μετά θα γίνουν εκλογές, είπε ο κ. Παπαδήμος. 

Ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε, επίσης, ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του και τις θέσεις όσων δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει με το τέλος της ομιλίας του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
 
πηγή: http://www.iefimerida.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"