Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 17, 2013

Συναγερμός στην Ουάσινγκτον – Έξη νεκροί από τρομοκρατικό κτύπημα σε ναυτική βάση.-

Εικόνα
Ουάσιγκτον: Επί ποδός τέθηκε η αστυνομία μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. στην Ουάσιγκτον. Οι πληροφορίες για τους τραυματίες αλλά και τον αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες και τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως 12 άνθρωποι οδηγήθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας είναι αστυνομικός και ένας άλλος φύλακας στη Βάση. 

Σημαντική μείωση στα ταξίδια των Κυπρίων τον Αύγουστο.-

Εικόνα
Σημαντική μείωση 14,9% σημείωσαν τον Αύγουστο τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία. Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Αύγουστο του 2013 ανήλθαν στις 132.309 σε σύγκριση με 155.426 τον Αύγουστο 2012.

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δεύτερη δόση για την Κύπρο.-

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε χθεσινή του συνεδρίαση ολοκλήρωσε την πρώτη επιθεώρηση της απόδοσης του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου, το οποίο υποστηρίζεται από τριετές δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο της διευθέτησης του EFF.

Διελκυστίνδα κομμάτων για τον φόρο ακίνητης περιουσίας.- ‘Εκκληση της Κυβέρνησης για ψήφιση του νομοσχεδίου.-

Εικόνα
Σειρά εισηγήσεων και τροπολογιών όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας, κατατέθηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών από διάφορες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Αποκαλυπτικό: Πώς έγινε η συγχώνευση της Marfin Λαϊκής με την Marfin Egnatia.-

Εικόνα
Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου δεν έχει χορηγήσει οποιαδήποτε άδεια προς τη Marfin Λαϊκή Bank για τη συγχώνευση της με την Marfin Egnatia Bank, καθώς τέτοια άδεια δεν απαιτείτο σύμφωνα με τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας.

Έφοδος στα γραφεία της εταιρείας που εξαπάτησε άνεργους.-

Εικόνα
Έφοδο στα γραφεία της υποτιθέμενης εταιρείας εξευρέσεως εργασίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας. Με την συνοδεία μιας υπαλλήλου της εταιρείας έκαναν φύλο και φτερό τα γραφεία στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην λεωφόρο Μακαρίου. Παρέλαβαν μεγάλο αριθμό εγγράφων και άλλων τεκμηρίων τα οποία αναμένεται να εξετάσουν για να τα χρησιμοποιήσουν για να στοιχειοθετηθεί ποινική υπόθεση.

Σταθερές οι τιμές του γάλακτος μετά τη λήξη του πλαφόν – Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού.-

Εικόνα
Μετά τη λήξη του πλαφόν, στις 2 Σεπτεμβρίου 2013, οι τιμές του γάλακτος δεν έχουν αυξητική τάση σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών. Ανακοίνωση αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της παρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού δίνει στη δημοσιότητα ειδικό Παρατηρητήριο τιμών φρέσκου και μακράς διαρκείας γάλακτος με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2013».