Συναγερμός στην Ουάσινγκτον – Έξη νεκροί από τρομοκρατικό κτύπημα σε ναυτική βάση.-


Ουάσιγκτον: Επί ποδός τέθηκε η αστυνομία μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. στην Ουάσιγκτον. Οι πληροφορίες για τους τραυματίες αλλά και τον αριθμό των νεκρών παραμένουν συγκεχυμένες και τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως 12 άνθρωποι οδηγήθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας είναι αστυνομικός και ένας άλλος φύλακας στη Βάση. 
To πρακτορείο Associated Press μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού, ότι τουλάχιστον 6 άνθρωποι είναι νεκροί. Σε επίσημη αναφορά της, η αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσινγκτον, Cathy Lanier, επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος είναι νεκρός, ενώ εξέφρασε το φόβο ότι πιθανόν να υπάρχουν περισσότεροι δράστες- πιθανόν ένας ή και δύο- οι οποίοι διέφυγαν της σύλληψης. Σύμφωνα με το CNN, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ναυτικής Βάσης της Ουάσινγκτον, Ed Zeigler, ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι ήταν δύο οι οποίοι έχουν εντοπιστεί. Δεν διευκρίνισε εάν έχουν τεθεί υπό κράτηση ή εάν είναι νεκροί. Ένας άλλος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε και δεύτερος δράστης. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπεύθυνος της επίθεσης ήταν ένας ένοπλος, ντυμένος στα μαύρα, ο οποίος πυροβόλησε αρκετές φορές. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε έναν άνδρα με μαύρο τζην παντελόνι και ασορτί τζάκετ να ανοίγει πυρ κατά περαστικών. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama ενημερώθηκε αμέσως για τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο των μέτρων Ασφαλείας οι τοπικές Αρχές έδωσαν εντολή για το κλείσιμο του Εθνικού Αεροδρομίου «Reagan» στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Βιρτζίνια, του κοντινότερου σημείου προσγείωσης αεροσκαφών στον τόπο της επίθεσης. Οπως εξήγησε η εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Saray Leon, η επίθεση έγινε στο κτήριο 197, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA)». Η NAVSEA είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή πολεμικών σκαφών και υποβρυχίων. Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08.20 το πρωί, τοπική ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α. (15.20 το μεσημέρι, ώρα Κύπρου).
Oμπάμα: Ζητούμε ενδελεχή και απρόσκοπτη έρευνα Ο Barack Obama, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη ομιλία για την αμερικανική οικονομία, αναφέρθηκε αρχικά στο περιστατικό λέγοντας: Ένα ακόμη περιστατικό με καταιγισμό πυρών έλαβε χώρα. Σήμερα συνέβη σε στρατιωτική εγκατάσταση… Ζητώ να γίνει απρόσκοπτη και ενδελεχής έρευνα. Θα συλλάβουμε τους υπεύθυνους της δειλής αυτής πράξης. O Aμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"