Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 29, 2013

*Ζώδια 29/3

ΚΡΙΟΣ Νιώθετε περίεργα αφού είστε αποφασισμένοι να γυρίσετε για λίγο πίσω και να κάνετε εκεί ένα γενναίο ξεκαθάρισμα, πιάνοντας όλα τα θέματα που σας είχαν πονέσει από την αρχή. Με άλλες δυνάμεις πλέον και με άλλες συνθήκες σίγουρα θα καταφέρετε να ξετρυπώσετε και το λόγο της ματαίωσης από μια κατάσταση ή ακόμα και τις ανατροπές που είχατε υποστεί όλο αυτό το διάστημα. Τουλάχιστον θα σταματήσει εδώ γιατί το μάθημά σας μάλλον το έχετε πάρει, κυρίως όσο αφορά στη σχέση σας με έναν Ταύρο ή Σκορπιό από το παρελθόν σας. Η σχέση με ένα μεγαλύτερο πρόσωπο σας ζορίζει αλλά συγχρόνως γίνεστε αναγκαστικά περισσότερο υπεύθυνοι και σταθεροί.

Σαν σήμερα. . .29 Μαρτίου

Εικόνα
Γεγονότα 1430:  Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823:  Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β' Εθνική Συνέλευση, η οποία εκλέγει ως πρόεδρο του Εκτελεστικού τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορίζει ως έδρα διοικήσεως την Τρίπολη και κλείνει τις εργασίες της στις  18 Απριλίου  με τη «Διακήρυξη για την πολιτική των Ελλήνων ύπαρξιν και ανεξαρτησία».

Να τιμωρείται η υποκίνηση σε ρατσιστική βία ζητά η Κομισιόν

Εικόνα
Βρυξέλλες : Τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται να διώκουν ποινικά τη δημόσια υποκίνηση σε ρατσιστική η ξενοφοβική βίας ή μίσος ξεκαθαρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε ερώτηση 22 ευρωβουλευτών,  μεταξύ των οποίων και ελλήνων, σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ουδέν μονιμότερο των προσωρινών οδοφραγμάτων του στρατού στο Κάιρο

Εικόνα
Κάιρο : Αποκλεισμένοι εδώ και ένα πάνω από ένα χρόνο με μεγάλα οδοφράγματα είναι κεντρικοί δρόμοι στο Κάιρο σε μια προσπάθεια του στρατού να ελέγξει την κατάσταση μετά τις συνεχόμενες διαδηλώσεις αντίπαλων παρατάξεων, μέσα στην περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας που ακολούθησε την πτώση του Μουμπάρακ.

Διακίνηση €380 εκατομμυρίων την πρώτη μέρα

Εικόνα
Λευκωσία:  Πέτυχε το πρώτο τεστ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την επαναλειτουργία τραπεζών και ΣΠΕ από τις 15 Μαρτίου, έχοντας ως δίχτυ ασφαλείας περιορισμούς στις συναλλαγές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η απόσυρση χρημάτων από τους πελάτες των τραπεζών, Τράπεζας Κύπρου, Λαϊκής, Ελληνικής, Συνεργατικών και Alpha, ήταν στα €380 εκατ. και ο μεγαλύτερος όγκος αφορά ανεκτέλεστες πράξεις από τις 15 Μαρτίου, λόγω προσωρινής διακοπής των τραπεζικών εργασιών. Ένα μέρος περίπου €10 εκατ. αφορούσε κάλυψη των πιστωτικών ιδρυμάτων για ειλημμένες υποχρεώσεις τους ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι η ζήτηση ρευστού με βάση τους περιορισμούς που υπάρχουν δεν πρέπει να ξεφύγει από τα όρια των €20 εκατ.

Ο Fitch υποβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής

Εικόνα
Νέα Υόρκη:  Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε απόψε τα καλυμμένα ομολόγα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στο "Β" από "Β+", διατηρώντας ταυτόχρονα την αρνητική προοπτική των δύο τραπεζών, επικαλούμενος την αβεβαιότητα στην ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο.

Ομαλά και χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα στις τράπεζες

Εικόνα
Λευκωσία:  Ομαλά και χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των τραπεζών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ «Η πρώτη δύσκολη μέρα έχει παρέλθει και μέσα από ένα απολογισμό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, βλέπουμε ότι όλα λειτούργησαν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια και ότι όλοι οι πελάτες των Τραπεζών εξυπηρετήθηκαν».