Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 31, 2013

Το «Οικόπεδο Κατάρ» σε διεθνή πλειστηριασμό.- Δημοσίευση προσφορών στον διεθνή τύπο

Εικόνα
Στους Financial Times και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος σε σχέση με το ακίνητο της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι από το Hilton. 

Χρονοβόρα βλέπει την άρση των τραπεζικών περιορισμών η Ανεξάρτητη Επιτροπή - Κρατικές και κοινοτικές εγγυήσεις.- Στον αυτόματο πιλότο το τραπεζικό σύστημα

Εικόνα
Σχέδιο για άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με το οποίο το κράτος θα πρέπει να παράσχει εγγύηση για όλες τις καταθέσεις και πέρα των 100.000, με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισηγείται στην τελική Έκθεσή της η Ανεξάρτητη Επιτροπή για το Μέλλον του Κυπριακού Τραπεζικού Τομέα. Παράλληλα θεωρούν ότι η πλήρης άρση με τα σημερινά δεδομένα θα είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Θέμα 1000 πρόσθετων απολύσεων από το δημόσιο θέτουν οι Τροϊκανοί.

Εικόνα
Την ανάγκη άλλων 1000 αποχωρήσεων από τη δημόσια υπηρεσία επισημαίνει η Τρόικα η οποία φαίνεται να διαφωνεί με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών. Την τρίτη μέρα των επαφών με τους διεθνείς δανειστές άνοιξαν τα κεφάλαια καταγραφής των ακινήτων του κράτους, η επιβολή τελών για ανανέωση επαγγελματικής άδειας και οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Ακατάσχετος ο καλπασμός της ανεργίας - 76.000 οι άνεργοι το Σεπτέμβριο.

Εικόνα
Στο 17,1% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς στα 76.000 πρόσωπα, ανήλθε η ανεργία στην Κύπρο το Σεπτέμβριο, έναντι 16,9% ή 75.000 άτομα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Μειωμένη κατά 5% η τιμή του ρεύματος για άλλους δύο μήνες

Εικόνα
Έκτακτη προσωρινή μείωση στις διατιμήσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, που διέρχεται ο τόπος, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ).

Δεύτερες κλήσεις στο Βγενόπουλο και την ομάδα του από τη Βουλή – Να έλθουν στην Επιτροπή Θεσμών για έλεγχο

Εικόνα
Δεύτερη επιστολή προς τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλουτά, Μιχάλη Ζολώτα, Κυριάκο Μάγειρα και Δημήτρη Σπανοδήμο αποστέλλει η Βουλή για να παραστούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό τομέα.

ΚΑΙΡΟΣ: Από Κυριακή συννεφιές

Εικόνα
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Σήμερα ο καιρός θα είναι και πάλι κυρίως αίθριος. 

Λυκούργος και Σόλων - Δύο κορυφαίοι νομοθέτες (Αποστολή απο αναγνώστη)

Εικόνα
Στην μακρόχρονη ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, υπάρχουν δύο νομοθέτες που ξεχωρίζουν για το εκπολιτιστικό έργο που άφησαν πίσω τους και παραμένουν γνωστοί, ακόμα και στις μέρες μας. Πρόκειται βεβαίως για τον ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ και τον ΣΟΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.                                                                                 

Ηπιότερη από την αρχική πρόβλεψη της τρόικας η συρρίκνωση για το 2013.- Έκπληξη των τροϊκανών γιατί δεν έφυγαν οι ξένες εταιρείες.-

Εικόνα
Οι εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου και το Συνεργατισμό ήταν στο επίκεντρο των χθεσινών επαφών των τεχνοκρατών της τρόικας με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας. Στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης το πρόγραμμα των επαφών της Τρόικας περιλαμβάνει και εκτεταμένες συναντήσεις και συζητήσεις για όλες τις πτυχές του μνημονιακού προγράμματος.

Ο Πρόεδρος αναπέμπει το νόμο για μείωση των ενοικίων

Εικόνα
Την πρόθεσή του για αναπομπή του νόμου που προνοεί μείωση των ενοικίων οικιών και εμπορικών καταστημάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και προς τούτου έχει ήδη ενημερωθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της απόφασης για αναπομπή στηρίζεται στο επιχείρημα ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Απόπειρα Σιακόλα να κατάσχει αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών -

Εικόνα
Παρέμβαση της Κυβέρνησης.- Ομαλά εκτελείται το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας. – «Κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος» από τις προηγούμενες Διοικήσεις καταγγέλλει ο Πρόεδρος των Κ.Α. Τώνης Αντωνίου.-

Ποινικές ευθύνες, με νόμο, Υπουργών και Αξιωματούχων, για βλαπτικές πράξεις ή παραλείψεις.-

Εικόνα
Νομοσχέδιο για ποινικές ευθύνες για πράξεις ή παραλήψεις Υπουργών και αξιωματούχων άνευ Χαρτοφυλακίου ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα, κατά τη συνεδρία του το Υπουργικό αποφάσισε την έναρξη διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους στον ιδιωτικό τομέα για τον καταρτισμό εκτάκτου σχεδίου αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Η πορεία του Κυπριακού σε σύσκεψη των αρχηγών κομμάτων - Δυστοκία στο κοινό ανακοινωθέν αναγνωρίζει ο Πρόεδρος – Συμφωνία των κομμάτων μόνο στο θέμα Ντάουνερ.-

Εικόνα
Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό με έμφαση τη δυστοκία που παρουσιάζεται στην συμφωνία για ένα κοινό ανακοινωθέν πριν από την έναρξή της νέας διαδικασίας των συνομιλιών ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την έκτακτη σύσκεψη του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών η οποία πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο Λαβρόφ στην Αθήνα - Και το κυπριακό στην ατζέντα.-

Εικόνα
ΑΘΗΝΑ: Ευρεία ήταν η ατζέντα θεμάτων τα οποία συζήτησαν κατά τη συνάντηση τους ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντηση τους χθες στην Αθήνα.

Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο - Πέρασε τον Ομπάμα.-

Εικόνα
Νέα Υόρκη: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτινμ είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού «Forbes». Ο Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».