Ο Λαβρόφ στην Αθήνα - Και το κυπριακό στην ατζέντα.-

ΑΘΗΝΑ: Ευρεία ήταν η ατζέντα θεμάτων τα οποία συζήτησαν κατά τη συνάντηση τους ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντηση τους χθες στην Αθήνα.
Στα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν οι συνομιλίες Λαβρόφ – Βενιζέλου, ήταν και το Κυπριακό ζήτημα, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, «είναι ένα ζήτημα στο οποίο – σύμφωνα με τη μετάφραση – υπάρχουν επίσης βάσεις, με επιφυλάξεις μεν, πλην όμως με θετικές τάσεις». Όπως ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ η Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι εξαιρετικά σημαντική για τις εξελίξεις στο σύνολο της ηπείρου και με την Ελλάδα διατυπώνεται αμοιβαίο ενδιαφέρον ώστε να διασφαλιστεί η περιφερειακή σταθερότητα, η ασφάλεια, η ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, αμοιβαία επωφελείς μεταξύ όλων των κρατών των Βαλκανίων.
Παραμένοντας στο θέμα των διεθνών εξελίξεων ο κ. Λαβρόφ είπε ότι συζητήθηκαν επίσης οι διεθνείς εξελίξεις με δεδομένη και τη συγκυρία ιδιαίτερα στις χώρες της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης» και έμφαση στη Συρία, στις προοπτικές διευθέτησης του Μεσανατολικού αλλά και του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος με βάση τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι η Αθήνα αντιλαμβάνεται τον κρίσιμο διεθνή ρόλο της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πέραν από τα μεγάλα διεθνή θέματα, συζητήθηκαν επίσης οι τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της ενέργειας, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να δηλώνει την επιθυμία της ελληνικής πλευράς για ρωσικές επενδύσεις και μέσω ιδιωτικοποιήσεων.
Λαβρόφ και Βενιζέλος υπέγραψαν επίσης κοινή δήλωση για την ανακήρυξη του έτους 2016 ως έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία, η οποία θα υλοποιηθεί μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Παράλληλα εξετάστηκαν και θέματα ΕΕ – Ρωσίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"