Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 20, 2012

Microsoft: Πτώση κερδών και πωλήσεων Windows 20/01/2012

Εικόνα
Μικρή πτώση 0,2% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη κατά το δ΄ τριμήνου χρήσης της Microsoft με φόντο τις χαμηλότερες πωλήσεις του λογισμικού των Windows και παρά την αύξηση των εσόδων σε άλλους τομείς. Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, τα κέρδη της αμερικανικής Microsoft διαμορφώθηκαν στα 6,62 δισ. δολάρια από 6,63 δισ. δολάρια. Σε ανά μετοχή βάση ωστόσο ενισχύθηκαν στα 78 σεντς από 77 σεντς, καθώς είχε 1,2% λιγότερες μετοχές στο φετινό τρίμηνο. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 4,7% στα 20,89 δισ. δολάρια.

Google: Διολίσθηση κερδών 20/01/2012

Εικόνα
Η Google σόκαρε τη Wall Street, αφού παρουσίασε σημαντική υστέρηση κερδών μετά τη διολίσθηση των πωλήσεων παγκοσμίως ελέω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Ευρώπη: Οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν 20/01/2012

Εικόνα
H ΕΕ κατέληξε σε μία συμφωνία επί της αρχής για την διακοπή μεγάλου μέρους των συναλλαγών με την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν, στα πλαίσια της επιβολής κυρώσεων κατά της Τεχεράνης για τη βούλησή της να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, αλλά αποφάσισε να αναβάλει έως τη Δευτέρα την απόφασή της για το εμπάργκο κατά των πετρελαϊκών εισαγωγών, εξαιτίας της Ελλάδας.

Τράπεζες: Η ώρα της αλήθειας 20/01/2012

Εικόνα
Εντός της ημέρας πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ τους και η Marfin Laiki, ανακοινώνουν το πλάνο με το οποίο θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια στα ταμεία τους. Το deadιne της 30ης Ιουνίου αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο για τον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης, αφού εκεί θα ξεκαθαρίσει ποιοι πιάνουν τους στόχους και ποιοι θα έχουν προβλήματα από το καλοκαίρι κι έπειτα.

Στο Green Tree μετακομίζει από σήμερα το Κυπριακό

Εικόνα
Μεθοδεύεται και από τις Βρυξέλλες  προώθηση Διεθνούς Διάσκεψης για να διευκολυνθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. «Ο Χριστόφιας πάει για να παίξει με τον χρόνο» λέει ο ΄’Ερογλου. Στη Νέα Υόρκη  φθάνουν σήμερα για τη συνάντηση με τον Μπάν Κι Μουν στο Green Tree   ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.  Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μεταβαίνει μέσω Λονδίνου και ο Ντερβίς Έρογλου μέσω Κωνσταντινούπολης.  Και οι δύο συνοδεύονται από τις συζύγους τους  έπειτα από πρόσκληση του ΓΓ για να κάνουν παρέα με την κα Μπαν Κι Μουν.

Ο Πάσκοε βλέπει συμφωνία σε κάποια θέματα

Εικόνα
Επαφές της διαπραγματευτικής ομάδας στη Νέα Υόρκη Νέα Υόρκη: Τα μέλη της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και Τουμάζος Τσελεπής που βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησαν τις επαφές τους στην έδρα του ΟΗΕ με συνάντηση που είχαν με τον βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Λυν Πάσκοε. Στις συναντήσεις συμμετέχει κι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Εργασιακά προβλήματα άρχισαν και στην Αρχή Ηλεκτρισμού

Εικόνα
Προειδοποιεί με απεργία το επιστημονικό προσωπικό. Άρχισαν αποχή από υπερωρίες - Απογοήτευση εκφράζει η ΟΕΒ. – Να προστατευθεί η εργατική ειρήνη λέγει η ΠΟΑΣ Με απεργιακά μέτρα από τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου του 2012, προειδοποιεί η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΣΕΠΑΗΚ), η οποία έχει εφαρμόσει ήδη από χθες αποχή των μελών της από οποιαδήποτε υπερωριακή εργασία.

Λύθηκε το πρόβλημα μεταξύ Πραξούλας και βουλευτών

Εικόνα
Συνάντηση της Υπουργού με Ομήρου και Λευτέρη Χριστοφόρου, χθες το απόγευμα, κατέληξε σε ειρήνευση «για το δημόσιο συμφέρον». Το θέμα που είχε προκύψει  απ’ αφορμή την άρνηση της  υπουργού Εμπορίου, Πραξούλας Αντωνιάδου, να παρίσταται σε συνεδρίες της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, τέθηκε χθες το πρωί στη  σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της επιτροπής Εμπορίου Λευτέρη Χριστοφόρου, στον οποίο και ανέφερε ότι εναπόκειται στην επιτροπή, να χειριστεί το θέμα με την υπουργό, κι αν το πρόβλημα εξακολουθήσει να υφίσταται, ο Γιαννάκης Ομήρου θα αναλάβει πρωτοβουλία για να εξομαλυνθεί η κρίση.

Πώς άναψε η φωτιά μεταξύ Πραξούλλας και Επιτροπής Εμπορίου

Εικόνα
Τα πρακτικά της «ιστορικής» συνεδρίας.  Η φωτιά που κατακαίει τις σχέσεις της Υπουργού Εμπορίου και της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής δεν  φαίνεται να κατασιγάζει. Η κα Πραξούλλα επιμένει σε δημόσια απολογία  από μέρους του προέδρου της Επιτροπής Λευτέρη Χριστοφόρου «για απαράδεκτη συμπεριφορά από τους βουλευτές εναντίον της, σε συνεδρία την 1η Νοεμβρίου 2011». Η Επιτροπή εμπορίου ωστόσο δεν εμφανίζεται πρόθυμη να προβεί σε οποιανδήποτε απολογία καθώς θεωρεί πως τίποτε απαράδεκτο εντοπίζεται στη συμπεριφορά των βουλευτών. 

Η κατρακύλα των ΚΑ στο στόχαστρο των Κομμάτων

Εικόνα
Μόνη σωτηρία, η εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών Η κινητοποίηση των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών με αίτημα τη λήψη μέτρων για ανακοπή της ζημιογόνας πορείας της εταιρείας , έδωσε αφορμή να βγεί στην επιφάνεια το χρονίζον πρόβλημα  να κρατικού αερομεταφορέα. Έντονες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών εξέφρασαν εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, απαντώντας σε ερώτηση του εκπρόσωπου τύπου του ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι επενδυτές έχουν προσεγγίσει την εταιρεία εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο.

Ελεγκτές: Ούτε στη Βουλή έγινε δυνατή προσέγγιση

Εικόνα
Ωστόσο αποφάσισαν να μειώσουν σε δύο ώρες την απεργία της Τετάρτης Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως διεφάνη και κατά τη διάρκεια της χθεσινής, κλειστής συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Συγκοινωνιών. Παρ’ όλα αυτά, οι ελεγκτές προχωρούν σε μείωση της διάρκειας της απεργίας τους την ερχόμενη Τετάρτη από τέσσερις σε δύο ώρες.