Ο Πάσκοε βλέπει συμφωνία σε κάποια θέματα

Επαφές της διαπραγματευτικής ομάδας στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη: Τα μέλη της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και Τουμάζος Τσελεπής που βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησαν τις επαφές τους στην έδρα του ΟΗΕ με συνάντηση που είχαν με τον βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Λυν Πάσκοε. Στις συναντήσεις συμμετέχει κι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Σε δήλωσή του, ο πρέσβης Νίκος Αιμιλίου ανέφερε ότι με τον κ. Πάσκοε συζήτησαν τις σκέψεις των Ηνωμένων Εθνών σε ότι αφορά τη διεξαγωγή της συνάντησης στο Greentree.

«Δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί τα σχέδια των Ηνωμένων Εθνών. Ομως αναμένεται ότι ο γενικός γραμματέας θα περάσει μεγάλο μέρος των δύο ημερών μαζί με τους δύο ηγέτες, προσπαθώντας να επιτύχει πρόοδο σε συγκεκριμένα κεφάλαια», είπε ο κ. Αιμιλίου.

Οπως διευκρίνισε, η οριστικοποίηση του προγράμματος από μέρους των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να γίνει σήμερα. Οι επαφές των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας θα συνεχιστούν με μονίμους αντιπροσώπους και εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών, καθώς και άλλα μέλη της Γραμματείας. Χθες είχαν  συναντήσεις με αντιπροσώπους της Ρωσία και τη Γαλλίας. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα). H επίσημη έναρξη των συνομιλιών, σύμφωνα με οδηγίες που εστάλησαν στους ανταποκριτές, θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας. Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας ο ειδικός σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους και την πορεία των συνομιλιών. 

Η επίσημη λήξη των συνομιλιών θα γίνει το πρωί της Τετάρτης, με τη δήλωση που θα κάνει ο γενικός γραμματέας στην έδρα του ΟΗΕ, πλαισιωμένος από του δύο 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"