Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 3, 2013

«Η ανεργία των νέων το πιο πιεστικό πρόβλημα»

Εικόνα
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διετύπωσε την εκτίμηση πως η ανεργία των νέων αποτελεί «ίσως το πιο πιεστικό πρόβλημα στην Ευρώπη», μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης που δημοσιεύεται σήμερα σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ τους και στη γαλλική Le Monde, μία ημέρα πριν τη σύνοδο με το ίδιο θέμα στο Βερολίνο.

Τμηματικά η δόση των 8,1 δισ. ευρώ

Εικόνα
Ανοικτά παρέμειναν χθες τα περισσότερα κρίσιμα θέματα που εξετάστηκαν στις πολύωρες διαπραγματεύσεις που είχε η τρόικα με της ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης και Εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την διετία 2013-2014 που προέρχεται από τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ, αλλά και η αντιμετώπιση των δαπανών του ΟΑΕΕ.

Εθελούσια έξοδος χωρίς την ΕΤΥΚ

Εικόνα
Παρά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΤΥΚ, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ενέκρινε και κυκλοφόρησε χθες σχέδιο εθελούσιας εξόδου με στόχο να υπάρξουν μέχρι το τέλος του μήνα 1.000 αποχωρήσεις από το συγκρότημα.

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ντράγκι στην Φρανκφούρτη

Εικόνα
Καθοριστική συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα του κυπριακού τραπεζικού τομέα έχουν σήμερα στην Φρανκφούρτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Πολύωρες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Εικόνα
Πολύωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε χθες, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρχει ακόμα συμφωνία.

Στρατός προς Μόρσι: Θα θυσιάσουμε και το αίμα μας

Εικόνα
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες στην Αίγυπτο καθώς σήμερα το απόγευμα εκπνέει το τελεσίγραφο του στρατού προς τον Πρόεδρο Μόρσι για να εγκαταλείψει την εξουσία.

Συνεχίζει η επιτροπή και ό,τι βγει…

Εικόνα
Ενοχλημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από την όλη στάση της ερευνητικής επιτροπής, πλην όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένη να ακυρώσει την αποστολή της. Χθες ανακοινώθηκε ότι στην απουσία απάντησης στο κατά πόσο η κυβέρνηση επιθυμεί ή όχι τη συνέχιση του έργου της, η επιτροπή συνεχίζει τις ακροάσεις με την κλήτευση 13 μαρτύρων ανοίγοντας το κεφάλαιο των τραπεζών.