«Η ανεργία των νέων το πιο πιεστικό πρόβλημα»

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διετύπωσε την εκτίμηση πως η ανεργία των νέων αποτελεί «ίσως το πιο πιεστικό πρόβλημα στην Ευρώπη», μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης που δημοσιεύεται σήμερα σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ τους και στη γαλλική Le Monde, μία ημέρα πριν τη σύνοδο με το ίδιο θέμα στο Βερολίνο.


«Οι Γερμανοί, ενδυναμωμένοι απ' όσα βίωσαν μετά την επανένωση στον τομέα της μείωσης της ανεργίας μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών, μπορούν σήμερα να εισφέρουν με την εμπειρία τους» προς αυτήν την κατεύθυνση», επεσήμανε η καγκελάριος.

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της συνόδου, που θα περιστραφεί στο θέμα αυτό, η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα αποτελέσει την κεντρική προβληματική μίας νέας συνόδου, αύριο, την οποία θα φιλοξενήσει η Μέρκελ στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Κύριος προσκεκλημένος στην αυριανή σύνοδο είναι ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Η μεγάλη συνδιάσκεψη του Βερολίνου είναι το μέσο προκειμένου να αρχίσουμε να μοιραζόμαστε με ακρίβεια τις συγκεκριμένες εμπειρίες μας σχετικά με τα μέτρα που υπήρξαν λειτουργικά», υπογράμμισε στην συνέντευξή της η Μέρκελ όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η ίδια επανέλαβε με την ίδια ευκαιρία την εδραία πεποίθησή της για μία επιστροφή στην ανάπτυξη χάρις στη δημοσιονομική λιτότητα και τις διαρθρωτικές αλλαγές, διαπιστώνοντας τις αιτίες της κρίσης αποκλειστικά στο «αυξημένο επίπεδο δανεισμού ορισμένων κρατών και τη μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στην αύξηση των μισθών και την αύξηση της παραγωγικότητας σε κάποια τμήματα της Ευρώπης».

«Ιδού γιατί η οδός που ακολουθούμε είναι η ορθή, είναι αυτή που, αφ’ ενός, ευαγγελίζεται τη δημοσιονομική εξυγίανση και αφ’ ετέρου, ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε.

«Έχω την εντύπωση πως σε ορισμένες χώρες, οι πολίτες γνωρίζουν επακριβώς ποια λάθη διαπράχθηκαν στο παρελθόν. Λυπούμαι που συχνά είναι εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη στα λάθη αυτά -όπως οι νέοι και οι αναξιοπαθούντες- που υποφέρουν περισσότερο σήμερα», υποστήριξε η Μέρκελ.

Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε πως εάν επρόκειτο σήμερα να επιλέξει μία άλλη επαγγελματική προοπτική, θα επέλεγε να διηύθυνε ένα γραφείο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ερωτηθείσα εάν η ίδια θα μπορούσε να διανοηθεί ποτέ ότι θα ήταν άνεργη, η Μέρκελ απάντησε «όχι, ευτυχώς».

«Κατά τα πρώτα χρόνια της εμπλοκής μου στην πολιτική ήσαν πολλές οι φορές που φαντάσθηκα τι θα μπορούσα να κάνω εάν η δραστηριότητά μου αυτή σταματούσε. Είχα σκεφθεί εκείνη την εποχή να γίνω διευθύντρια ενός γραφείου εύρεσης εργασίας: είναι μία πολύ καλή δραστηριότητα για να βοηθήσεις τον κόσμο να βρει δουλειά», υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"