Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 24, 2012

Σαν σήμερα. . .25 Απριλίου

Εικόνα

Πάλι στην επιφάνεια το θέμα των εξαφανισμένων φορο-οφειλετών

Εικόνα
Συντονισμένες προσπάθειες για είσπραξη 422 εκατομμυρίων ευρών – Διεξοδική συζήτηση στη Βουλή.- Εντονο προβληματισμό προκάλεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου η δήλωση της Γενικού Ελεγκτή Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ότι στον κατάλογο με αυτούς που φοροδιαφεύγουν βρίσκονται επώνυμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Γεωργίου, η Επιτροπή θα εξετάσει τον κατάλογο αυτό και τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία που ανέλαβε να εντοπίσει και να παραδώσει σε αυτούς τις κλήσεις δηλώνει ότι δεν τους εντοπίζει.

45 εκ. χρειάζονται άμεσα οι Κυπριακές Αερογραμμές

Εικόνα
Τρόπους επιβίωσης της εταιρείας συζήτησαν συντεχνίες και εταιρεία με τον Υπουργό Οικονομικών. – Συζήτηση με τρεις επενδυτές.- Την προθυμία και υπόσχεση να συνεργασθούν για επίτευξη του στόχου της επιβίωσης των Κυπριακών Αερογραμμών έδωσαν στον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή οι Συντεχνίες ΣΕΚ -ΠΕΟ και η διοίκηση της εταιρείας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του διαλόγου των δύο πλευρών για εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της βιωσιμότητας των ΚΑ. 

Έρογλου: «Λάθος η αναστολή των διαπραγματεύσεων»

Εικόνα
Να συνεχισθούν, λέγει, αλλά με τους δικούς του όρους.- Κρίσιμη για τις εξελίξεις η συνάντηση του κατοχικού ηγέτη με τον Ντάουνερ την Παρασκευή 

Εκτροπή από τη γραμμή του ΟΧΙ στο Ανάν βλέπουν τα κόμματα

Εικόνα
Προβληματισμοί με αφορμή την 8η  επέτειο του Δημοψηφίσματος.- Εκτροπή από τη γραμμή που χάραξε ο Κυπριακός Ελληνισμός με το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν, βλέπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  με ανακοινώσεις τους  για την  όγδοη επέτειο του Δημοψηφίσματος. 

Ο Λιλλήκας υπέρ ανατρεπτικής στρατηγικής στο Κυπριακό

Εικόνα
Μόνον με μίαν ανατρεπτική στρατηγική, δήλωσε ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, μπορούμε να φθάσουμε σε μια λύση που θα οδηγεί σε μιαν Κύπρο ελεύθερη, με ένα δημοκρατικό καθεστώς που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κατεχόμενη Κυρήνεια μέχρι την Πάφο. 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πλέκει το εγκώμιο της Αριστεράς

Εικόνα
Συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη διοργάνωση συνεδρίου για την Κυπριακή Αριστερά. Η παρουσία της Αριστεράς στο πολιτικό προσκήνιο τα τελευταία 90 σχεδόν χρόνια είναι συνεχής, πολύπλευρη και αδιάπτωτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε χαιρετισμό του στο επιστημονικό συνέδριο «Η Κυπριακή Αριστερά στην πρώτη περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας: εμφάνιση, συγκρότηση, εξέλιξη». 

Αποστολή ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Άντρο, στην Κίνα

Εικόνα
Κυπριακό, ΕΕ και υδρογονάνθρακες στις επαφές .- Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό, την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και τους υδρογονάνθρακες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, έχει στην Κίνα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Αντρο Κυπριανού.

Και άλλος τροχαιοπαραβάτης κτύπησε αστυνομικό

Εικόνα
Του έδωσε εξώδικο για χρήση τηλεφώνου και αυτός τον κτύπησε στο μάτι. Ένας 25χρονος πολίτης συνελήφθη για υπόθεση κατά την οποία φέρεται να χτύπησε στο μάτι αστυνομικό, ο οποίος προηγουμένως του είχε εκδώσει εξώδικο για την παράνομη χρήση, κατά την οδήγηση, κινητού τηλεφώνου.

Το ΔΗΚΟ εναντίον μέτρων με βάση τη φορολογία

Εικόνα
Η  οικονομία χρήζει υπερκ0μματικής προσέγγισης, δηλώνει ο Καρογιάν.- Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν εκτιμά ότι η οικονομία χρήζει υπερκομματικής προσέγγισης, προσθέτοντας ότι η οικονομία είναι εθνικό θέμα γιατί ταλανίζει τους πολίτες καθημερινά και δημιουργεί μεγάλες αβεβαιότητες.  "Εμείς όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα έχουμε εισηγηθεί συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες είναι και εφικτές και αποτελεσματικές και με μετρήσιμα αποτελέσματα σε σχέση με την δράση αυτών των μέτρων," είπε σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος. 

Σαν σήμερα. . .24 Απριλίου

Εικόνα
Γεγονότα 1827: Μία μέρα μετά τον θάνατο του Γεωργίου Καραΐσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η καταστροφική ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον Κιουταχή στην περιοχή του Αναλάτου , σημερινό Νέο Κόσμο.

Ο Σιαρλής μας προετοιμάζει για νέες φορολογίες

Εικόνα
23/04/2012 Ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για μείωση του ελλείμματος στο 2,5%.- Έλλειμμα 200 εκ. ευρώ στα έσοδα.-  Την ανάγκη λήψης μέτρων, λόγω απόκλισης των εσόδων, για αντιμετώπιση της εκτιμώμενης παρέκκλισης του δημοσιονομικού ελλείμματος της τάξης του 1% του ΑΕΠ ή 150 μέχρι 200 εκατομμύρια ευρώ, από τον στόχο του προϋπολογισμού του 2012 για έλλειμμα 2,5%, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή ανακοινώνοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα στο α΄ τρίμηνο του έτους περιορίστηκε στο 0,8% του ΑΕΠ (140 εκ. ευρώ σε ταμειακή βάση), σε σύγκριση με έλλειμμα 1,8% (310 εκ. ευρώ) το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Η δίκη των οκτώ για το Μαρί αναβλήθηκε για τις 18 Μαΐου

Εικόνα
23/04/2012 Ένταλμα σύλληψης για τον Πέτρο Τσαλικίδη -  Ελεύθεροι με προσωπικές εγγυήσεις €150.000  οι άλλοι επτά κατηγορούμενοι–- Κλίμα έντασης και επίθεση κατά κατηγορούμενου.-

Αύξηση σε δημόσιο έλλειμμα και χρέος της Κύπρου το 2011

Εικόνα
23/04/2012 Από 5,3% σε 6,3% και από 61,5% σε 71,6%.- Αύξηση του δημόσιου ελλείμματος και του χρέους στην Κύπρο το 2011, καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία για τις δημοσιονομικές επιδόσεις των χωρών της ΕΕ, που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat.

Συμβούλιο Αρχηγών: Αντεπίθεση στο τουρκικό Σχέδιο Β’

Εικόνα
23/04/2012 Ενημέρωση από τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις αποφάσεις της Νέας Υόρκης και τις ενέργειες της κυβέρνησης.- Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για υλοποίηση ενός σχεδίου β' από την Τουρκία, εκτιμούν αρχηγοί κομμάτων που συμμετείχαν στο Ατυπο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και προσθέτουν ότι οι φημολογούμενες κινήσεις της τουρκικής πλευράς θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έγκαιρης προετοιμασίας και αντιμετώπισης.

Στεφάνου: Ισχύει η δέσμευση Χριστόφια για μια θητεία

Εικόνα
23/04/2012 «Αν δεν είναι κοντά λύση του Κυπριακού, που δεν είναι».- Οι αναφορές του Προέδρου Χριστόφια ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας αν δεν είμαστε κοντά σε λύση του Κυπριακού, ασφαλώς και ισχύουν δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις του Προέδρου Χριστόφια για το όλο θέμα θα έχουν συγκεκριμένη τεκμηρίωση.

Ανησυχεί η Μέρκελ για την άνοδο της άκρας δεξιάς στη Γαλλία

Εικόνα
23/04/2012 Εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί Ως ''ανησυχητική'' χαρακτήρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, την άνοδο της άκρας δεξιάς κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία.

Ο Στρατός τίμησε τον Προστάτη του Άγιο Γεώργιο

Εικόνα
23/04/2012 Υπουργός Άμυνας: Στράτευμα αντάξιο των περιστάσεων. Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγιο Γεώργιο τίμησε η Εθνική Φρουρά με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο στο Σταυροβούνι. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο Ελληνας πρέσβης Βασίλειος Παπαϊωάννου.

Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Εικόνα
23/04/2012 Τον έφαγαν τα μέτρα λιτότητας.- Την παραίτησή του υπέβαλε στη Βασίλισσα της Ολλανδίας ο Πρωθυπουργός Mark Rutte μετά την διάλυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας που είχε το κόμμα του με κόμμα της ακροδεξιάς, πράγμα που επηρέασε δραματικά τον κυβερνητικό συνασπισμό κάτω από την ηγεσία του.

Παράνομα φυτοφάρμακα από τα κατεχόμενα

Εικόνα
23/04/2012 Εκστρατεία για την ασφαλή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.- Ενημερωτική εκστρατεία για την ασφαλή χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στον γεωργικό τομέα εγκαινιάζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΚΥΣΥΦ).

Ομόνοια: Στη θέση του ο Λάρκου- Παραιτήθηκε ο Γεωργίου

Εικόνα
23/04/2012 Μετά από συνεδρία τεσσάρων και βάλε ωρών στην Ομόνοια χθες βράδυ πάρθηκε η απόφαση, όπως ο Νεόφυτος Λάρκου παραμείνει στην θέση του , ενώ λίγο πριν την λήξη της συνεδρία ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος Χριστάκης Γεωργίου έδωσε την παραίτηση του στην διοίκηση της ομάδας και η οποία την έκανε αποδεχτή. Ακολούθως η διοίκηση των "πρασίνων" εξέδωσε ανακοίνωση και η οποία αναφέρει:

ΑΠΟΕΛ: Και τώρα δουλειά για Λεμεσό

Εικόνα
23/04/2012 Επιστροφή στις προπονήσεις για τον ΑΠΟΕΛ. Οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν το απόγευμα στον Αρχάγγελο το απόγευμα και θα πιάσουν δουλειά για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου 28/4 με την ΑΕΛ. Αν το παιχνίδι της Κυριακής ήταν μια φορά κρίσιμο, αυτό που ακολουθεί είναι δυο, μιας και με τυχόν νέας νίκης οι περσινοί πρωταθλητές πιάνουν κορυφή, προσπερνώντας κατά ένα βαθμό την ΑΕΛ και θα βάλουν πλώρη για το πολυπόθητο back to back,  για το οποίο πρέπει να πάμε έξι δεκαετίες πίσω για να βρούμε την τελευταία φορά.