Ανησυχεί η Μέρκελ για την άνοδο της άκρας δεξιάς στη Γαλλία

23/04/2012
Εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί

Ως ''ανησυχητική'' χαρακτήρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, την άνοδο της άκρας δεξιάς κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής Κυβέρνησης στη διάρκεια της εβδομαδιαίας τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρωτοφανές για το κόμμα ποσοστό 18% που κατέγραψε η Μαρίν Λε Πεν, ''αυτή η υψηλή επίδοση είναι ανησυχητική, αλλά αυτό θα διευθετηθεί στο δεύτερο γύρο''.

Η Καγκελάριος συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Κυβέρνησης, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα συνεργασθεί με όποιον εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Γαλλίας.

Βάσει της εμπειρίας του παρελθόντος στη γαλλο-γερμανική συνεργασία, μέχρι στιγμής οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, όποιοι και αν είναι, έχουν συνεργασθεί καλά μαζί, είπε.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών ''δύο πιστοποιημένων Δημοκρατών, που είναι προσηλωμένοι στην Ευρώπη και στη γαλλο-γερμανική φιλία''.

''Η γαλλο-γερμανική σύμπραξη είναι το ένα από τα δύο κλειδιά για το μέλλον της Ευρώπης'' και ''η Γερμανία θα επιδιώξει καλή και στενή συνεργασία με όποιον εκλεγεί στην προεδρία από το γαλλικό λαό'', αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βεστερβέλε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"