Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 7, 2012

Σαν σήμερα. . .8 Μαΐου

Εικόνα

Δεν τα κατάφερε ο Σαμαράς, σήμερα δοκιμάζει ο Τσίπρας

Εικόνα
Θα επιδιώξει να αποσπάσει βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.- Πιθανότερη λύση οι νέες εκλογές σε ένα μήνα.- ΑΘΗΝΑ: Ούτε μισή ημέρα δεν κράτησε στα χέρια του την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και την επέστρεψε άπρακτος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενωρίς το βράδυ. Ο Αντώνης Σαμαράς εισέπραξε ΟΧΙ από όλα τα κόμματα και ένα μισό ΝΑΙ από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, το οποίο βεβαίως δεν ήταν αρκετό για να σχηματισθεί κυβέρνηση εφόσον τα δύο κόμματα διαθέτουν μαζί μόνο 149 έδρες.

Βαρειές κατηγορίες Ορφανίδη κατά της κυβέρνησης

Εικόνα
«Ο λαός μας αξίζει πολύ καλύτερη κυβέρνηση από αυτήν που έχει». – Και αντεπίθεση κατά Βγενόπουλου.- Βαρειές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο απελθών διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης. Αυτός ο τόπος και ο λαός, είπε, αξίζουν πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση που έχουν. Οι κυβερνήσεις, πρόσθεσε, δεν πρέπει να αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, όπως συμβαίνει στη χώρα μας.

Οι δανειστές της Ελλάδας προειδοποιούν με απειλές

Εικόνα
«Η Ελλάδα πρέπει να εμμείνει αυστηρά στο πρόγραμμα λιτότητας».- Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιούν ότι η Ελλάδα πρέπει να εμμείνει αυστηρά στο πρόγραμμα λιτότητας, που περιλαμβάνει τη λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο. Διαμηνύουν παράλληλα ότι υπάρχει μικρό περιθώριο για την αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου από μία νέα ελληνική κυβέρνηση, 

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον νέο Διοικητή της ΚΤ

Εικόνα
Ο Δημητριάδης παρέλαβε επίσημα από τον Ορφανίδη.- Μήνυμα αισιοδοξίας ότι τα σημερινά προβλήματα στην οικονομία εντός και εκτός Κύπρου δεν είναι ανυπέρβλητα, έστειλε ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, τονίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι να επανέλθει το συντομότερο η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω της ανάκαμψης της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς το τραπεζικό σύστημα και της κυπριακής οικονομίας. 

Ανησυχίες Κυπρ. Κομμάτων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Οι μετεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το θέμα του σχηματισμού κυβέρνηση παρακολουθούνται στενά και από τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, τα οποία ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό.   ΑΚΕΛ: «Πολύ σημαντική η ενίσχυση της αριστεράς» 

Υπό σύσταση μηχανισμός προώθησης μεγάλων επενδύσεων

Εικόνα
Σκοπός η διευκόλυνση των επενδυτών, δηλώνει ο Συλικιώτης.- Η σύσταση ενός μηχανισμού για την καλύτερο συντονισμό και τη διευκόλυνση μεγάλων επενδύσεων στην Κύπρο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της διυπουργικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Κυπριανού: Έτοιμο το ΑΚΕΛ για επαφές με πολιτικές δυνάμεις

Εικόνα
Χωρίς προ-αποφάσεις και προ-αποκλεισμούς.-  Επικοινωνία με ηγέτες κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, είχε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, με σκοπό τον καθορισμό συναντήσεων, στο πλαίσιο των διεργασιών για τις προεδρικές εκλογές του 2013. 

Ο Βλαδιμίρ Πούτιν από χθες Πρόεδρος της Ρωσίας

Εικόνα
«Αρχίζει νέο στάδιο ανάπτυξης».-  Ο Βλαδιμίρ Πούτιν έδωσε τον προεδρικό όρκο στο ρωσικό Σύνταγμα, αναλαμβάνοντας την προεδρία της Ρωσίας. Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στο Κρεμλίνο ενώπιον τριών χιλιάδων προσκεκλημένων.

Ερογλου: «Κακώς με κατηγορούν για αδιαλλαξία»

Εικόνα
Ο Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει όλα τα σχέδια για διευθέτηση του Κυπριακού και ότι κακώς κατηγορείται ο ίδιος για αδιαλλαξία.

Triple Five: Έρχονται στελέχη για ΚΑ

Εικόνα
Στοιχεία σε στελέχη της Triple Five  θα αποστείλει ακόμα και σήμερα Δευτέρα, η διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών μετά από συναντήσεις που είχαν το Σαββατοκύριακο. Τις επαφές του διημέρου επιβεβαίωσε στο InBusinessNews ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Μαυρόκωστας σημειώνοντας πως τα στοιχεία που ζήτησε η Triple Five περιλαμβάνουν ανάμεσα σ΄ άλλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και τα αποτελέσματα των τελευταίων τριών ετών.

Partners/Y&R: Φιναλίστ στα διεθνή βραβεία «EACA - Care Awards»

Εικόνα
Η εταιρεία επικοινωνίας Partners/Y&R είναι φιναλίστ στα διεθνή βραβεία «EACA - Care Awards», στην κατηγορία Public & Private Sector Business, με την τηλεοπτική εκστρατεία της Τράπεζας Κύπρου, «Φύσει Υπεύθυνη».

Πετρολίνα: Δεν πουλήσαμε μαζούτ στα κατεχόμενα

Εικόνα
Η εταιρεία Petrolina Holdings σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ουδέποτε έχει πωλήσει οποιαδήποτε ποσότητα μαζούτ σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στα κατεχόμενα.

KPMG: Ανακάμπτει η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Εικόνα
Σταδιακή ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών προβλέπει για τους επόμενους δώδεκα μήνες νέα διεθνής έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της KPMG τον περασμένο Φεβρουάριο*.  Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται σε σταθερή τετραμηνιαία βάση τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρήσεις προγραμματίζουν αυξημένες επενδύσεις, μεγέθυνση του κύκλου εργασιών τους και μεγαλύτερες προσλήψεις προσωπικού για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Πρόκειται για σημαντική διαφοροποίηση των προβλέψεων των επιχειρήσεων από εκείνες που είχαν καταγραφεί στη διάρκεια της προηγούμενης έρευνας, στα τέλη του 2011.

Εξαπλώνεται η γάγγραινα…

Εικόνα
Ξεπέρασε το στάδιο του ανησυχητικού η εξάπλωση της ανεργίας στην Κύπρο, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε τόσο η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου όσο και η Eurostat.

Σήμερα τα ζώδια 7/5 !

Εικόνα
Δες τις σημερινές προβλέψεις για το ζώδιο σου... Γενικό προφίλ Η Σελήνη μέσα από τον Τοξότη τονίζει την επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, αφήνοντας συχνά μια αίσθηση overdose. Ιδανική μέρα για ατέρμονες συζητήσεις και αμπελοφιλοσοφίες! Αισθηματικά ίσως κάποιοι βρεθείτε σε ένα δίλλημα.

Σαν σήμερα. . . 7 Μαΐου

Εικόνα

Πολιτικός σεισμός οι εκλογές στην Ελλάδα - Κάλπες-Ηφαίστειο

Εικόνα
Αντιμνημονιακά ψήφισε το 65% των Ελλήνων.- Κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε δεύτερο κόμμα. Κυβέρνηση της Αριστεράς θα επιδιώξει ο Τσίπρας.- Σαμαράς και Βενιζέλος δήλωσαν πρόθυμοι για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.-   ΑΘΗΝΑ: Πολιτικός σεισμός χαρακτηρίστηκαν από πολιτικούς παρατηρητές τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα και τέλος εποχής για το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία μόλις και μετά βίας να συγκεντρώνουν μαζί 32% των ψήφων του εκλογικού σώματος.

Ο Σιζόπουλος νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Εικόνα
Αντιπρόεδροι ο Γιώργος Βαρνάβα και ο Κωστής Ευσταθίου.- Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είναι ο νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.  Κατά τις εκλογές που διεξήχθηκαν χθες το απόγευμα στο 12ο συνέδριο του Κόμματος έλαβε 1810 ψήφους, έναντι 1282 του Κούλλη Μαυρονικόλα. 

ΟΜΗΡΟΥ: Σε μια νέα πολιτική εξόρμηση η ΕΔΕΚ

Εικόνα
Δυνατοί, αποφασισμένοι για την ΕΔΕΚ των ονείρων, των ελπίδων και των προσδοκιών μας, βγαίνουν από το 12ο Παγκύπριο Συνέδριο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιαννάκης Ομήρου, κλείνοντας τις εργασίες που άρχισαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα.

Γαλλικές εκλογές: Νικητής ο Ολάντ με ποσοστό 52%

Εικόνα
Κάτω του 20% η αποχή.- ΠΑΡΙΣΙ: Ο Φρανσουά Ολάντ εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας ποσοστό 52% των ψήφων, σύμφωνα τα αποτελέσματα στη Γαλλία. Η νίκη του Ολάντ αποτελεί «μεγάλη ευτυχία» δήλωσε εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Ρωσικό μήνυμα στην Τουρκία για τη γεώτρηση στη Σύγκραση

Εικόνα
«Πρόκειται για έδαφος της διεθνώς ανεγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας».- Προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος στέλνει η Μόσχα, μετά την έναρξη της παράνομης γεώτρησης για εξεύρεση πετρελαίου στην κατεχόμενη Σύγκραση. 

35 τρις τα ευρήματα της Noble σε Κύπρο και Ισραήλ

Εικόνα
Davidson: «Εμείς ως Noble Energy έχουμε επιλέξει τους φίλους μας».- Η εταιρεία Noble Energy κι ο πρόεδρός της και διευθύνων σύμβουλος, Charles Davidson, τιμήθηκαν από το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στη διάρκεια του επισήμου δείπνου της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton, στη Νέα Υόρκη.

Φόνος νεαρής αλλοδαπής στην Αρχαία Αμαθούντα

Εικόνα
Την κακοποίησαν σεξουαλικά, την στραγγάλισαν και έσπασαν το κεφάλι της με πέτρα.- Βρέθηκε από τουρίστες μέσα σε λίμνη αίματος φέροντας μόνο μαγιό.- Υπόθεση φόνου διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό μετά τον εντοπισμό, το απόγευμα του Σαββάτου, πτώματος αλλοδαπής κοπέλας, στην περιοχή της αρχαίας Αμαθούντας.

Λευκωσιάτης νιόπαντρος έχασε τη ζωή του στην Καραϊβική

Εικόνα
Βρισκόταν σε κρουαζιέρα με τη σύζυγό του για τον «μήνα του μέλιτος».- Συγκλονισμό προκάλεσε η είδηση για το θάνατο του νιόπαντρου 29χρονου Παναγιώτη Βρυωνίδη από τη Λευκωσία, ο οποίος ταξίδευε με τη σύζυγο του στην Καραϊβική για το μήνα του μέλιτος.

Αποκαλυπτήρια προτομής Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην Πάφο

Εικόνα
Τελέστηκαν χθες το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, στην Πάφο, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα, που βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου.