Ανησυχίες Κυπρ. Κομμάτων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Οι μετεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το θέμα του σχηματισμού κυβέρνηση παρακολουθούνται στενά και από τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, τα οποία ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό.
 
ΑΚΕΛ: «Πολύ σημαντική η ενίσχυση της αριστεράς» 

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρεί το ΑΚΕΛ το γεγονός ότι ενισχύθηκαν τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς στην Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία έναντι των προβλημάτων των πολιτών, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού.

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι είναι σαφές πως υπάρχει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε, με πολιτικές επιλογές διαδοχικών κυβερνήσεων, καθώς και αποφάσεων που λήφθηκαν στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ευχή να υπάρχει σύντομα ανάκαμψη της οικονομίας και να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό.

Σε ισχυρή κυβέρνηση ευελπιστεί ο ΔΗΣΥ
Με αγωνία δηλώνει ο ΔΗΣΥ ότι παρακολουθεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης και ευελπιστεί οι σοβαρές και συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα να επιδείξουν το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης για το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μια ισχυρή κυβέρνηση, αλλά και η Κύπρος, η οποία προσβλέπει σε μια ισχυρή ελληνική κυβέρνηση, που με αξιοπιστία θα ασκεί το ρόλο της στην ΕΕ, στην περιοχή, αλλά και στο Κυπριακό. 
''Όλοι συνειδητοποιούμε τους σοβαρούς και μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν αντί της σταθερότητας, στην Ελλάδα επικρατήσει η αστάθεια'', αναφέρει. 

Ο ΔΗΣΥ προσθέτει ότι η λαϊκή ετυμηγορία είναι απόλυτα σεβαστή και στην περίπτωση της Ελλάδας εκφράζει, μαζί με την πρωτόγνωρη αποχή, τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Συγκρατημένη στάση από το ΔΗΚΟ

Συγκρατημένη στάση τήρησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν, δηλώνοντας πως «οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα πρέπει να αναλυθούν με τρόπο που θα επιτρέψει στον κυπριακό λαό και τα κόμματα στην Κύπρο να προλάβουν τη δημιουργία αυτοκαταστροφικών αδιεξόδων».

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε, πως ενόψει του αποτελέσματος στην Ελλάδα γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ η πρόταση του ΔΗΚΟ για δημιουργία ενός «αξιόπιστου συνασπισμού εξουσίας στην Κύπρο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"