Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 7, 2014

Έρχονται για να σπρώξουν Φούλε και Ρούμπιν

Εικόνα
Με κοινή στόχευση φθάνουν σήμερα στην Κύπρο ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε και ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν. Οι δύο άντρες θα έχουν επαφές με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και αναμένεται ότι θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με το θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Βάζουν στο ψυγείο την πρόταση νόμου

Εικόνα
Οι καίριες τροπολογίες που κατέθεσε την υστάτη η ΕΔΕΚ επί της πρότασης νόμου ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ για την πρώτη κατοικία δίνουν την τέλεια αφορμή που αναζητούσε ο ΔΗΣΥ έτσι ώστε μαζί με το ΔΗΚΟ να επιχειρήσουν να βάλουν στο ψυγείο το όλο θέμα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ενοποιημένη πρόταση νόμου ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ για δικαστική προστασία της κύριας κατοικίας πολύ πιθανόν να μην πάει καν στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

Βιώσιμο το ελληνικό χρέος την επόμενη δεκαετία

Εικόνα
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για την επόμενη 10ετία εκφράζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σόιμπλε: «Ναι» σε νέο πακέτο βοήθειας

Εικόνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο κ. Σοίμπλε αποφεύγει να αναφερθεί στο ύψος της ενδεχόμενης βοηθείας, ωστόσο επισημαίνει ότι θα είναι πολύ μικρότερη από τα δύο προηγούμενα προγράμματα. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο γερμανός υπουργός είναι κατηγορηματικό: «Ποτέ ξανά» λέει, αλλά δεν αποκλείει μία άλλη μορφή ελάφρυνσης του χρέους.

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Εικόνα
Στη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου αναμένεται να καταλήξουν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο Αυστραλός ομόλογός του, Τόνι Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο. Η συμφωνία αυτή θα επιτευχθεί μετά από επτά χρόνια διαπραγματεύσεων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ανήλικα παιδιά στη «διάπλαση του μίσους» της ΧΑ

Εικόνα
Ανήλικα παιδιά που ποζάρουν με την περιβολή της Χρυσής Αυγής, έφηβοι που παρακολουθούν τη διάπλαση του μίσους και χαιρετούν ναζιστικά, ακόμη και βρέφη που φορούν φορμάκι με το έμβλημα του ναζιστικού μορφώματος περιλαμβάνονται σε φωτογραφίες που βρέθηκαν στους υπολογιστές στελεχών της οργάνωσης.

Βενιζέλος: Είχα προειδοποιήσει για Μπαλτάκο

Εικόνα
Αυτό που συνέβη με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο είναι «ακραίο και αδιανόητο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διακαναλική συνέντευξή του, τονίζοντας όμως ότι παράλληλα υπάρχει η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, η οποία αποδεικνύει «ότι η ΧΑ είναι μία εγκληματική συμμορία εν λειτουργία και εν δράσει».

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι οδηγοί ταξί

Εικόνα
Σε παγκύπρια δίωρη στάση εργασίας, κατέρχονται σήμερα το πρωί οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.