Βάζουν στο ψυγείο την πρόταση νόμου


Οι καίριες τροπολογίες που κατέθεσε την υστάτη η ΕΔΕΚ επί της πρότασης νόμου ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ για την πρώτη κατοικία δίνουν την τέλεια αφορμή που αναζητούσε ο ΔΗΣΥ έτσι ώστε μαζί με το ΔΗΚΟ να επιχειρήσουν να βάλουν στο ψυγείο το όλο θέμα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ενοποιημένη πρόταση νόμου ΑΚΕΛ - ΕΔΕΚ για δικαστική προστασία της κύριας κατοικίας πολύ πιθανόν να μην πάει καν στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.

O πρόεδρος της επιτροπής Νομικών Σωτήρης Σαμψών, λόγω και των τροπολογιών, θα ξαναθέσει το θέμα σε ψηφοφορία, μετρώντας αυτήν τη φορά και τη θέση του ΔΗΚΟ, καθώς τα μέλη της επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος και Αντώνης Αντωνίου απουσίαζαν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή τα παριστάμενα μέλη ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ αποφάσισαν ομόφωνα την παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια.


Η παρέμβαση Αβέρωφ, που οδήγησε σε αλλαγή στάσης του ΔΗΣΥ, και η -όπως όλα δείχνουν- ταύτιση απόψεων με το ΔΗΚΟ, αλλάζουν το ισοζύγιο δυνάμεων εντός της επιτροπής αφού τα δυο προαναφερθέντα κόμματα μετρούν πέντε μέλη ενώ ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ τέσσερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"