Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 28, 2012

Σαν σήμερα...29 Φεβρουαρίου

Εικόνα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών για το ρεύμα

Εικόνα
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από τα Γραφεία της ΑΗΚ  Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών «καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή παγκύπρια διαμαρτυρία κατά των αντιλαϊκών και αντι-περιβαλλοντικών πολιτικών της ΑΗΚ». 

Καζαμίας-Ορφανίδης συζητούν το πρόβλημα των Τραπεζών

Εικόνα
Τεσσεράμισυ δις οι ζημιές τους από τα ελληνικά ομόλογα Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και οι ενέργειες του κράτους για στήριξή του βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του Υπουργού Οικονομικών, που επέστρεψε στο Υπουργείο μετά από απουσία ενός μηνός. Σήμερα  ο Κίκης Καζαμίας θα έχει συνάντηση με το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αθανάσιο Ορφανίδη, με τον οποίο θα συζητήσουν τα δεδομένα που διαμορφώνονται στον τραπεζικό κλάδο, μετά την ανακοίνωση ζημιών μαμούθ λόγω του ελληνικού κουρέματος.

Χωρίς αποτέλεσμα και χθες το περιουσιακό

Εικόνα
Δεν βλέπει Διεθνή ο Πρόεδρος Χριστόφιας - «Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι καλές» δηλώνει ο Ντάουνερ Αν δεν υπάρχει η αναγκαία πρόοδος και αν δεν λυθούν οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, θα είναι παράδοξο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ να καλέσει την όποια διάσκεψη για το Κυπριακό, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά πως η ε/κ πλευρά δεν θα λάβει μέρος σε διεθνή διάσκεψη αν δεν υλοποιηθούν αυτές οι προϋποθέσεις.

Αναγνώριση «κράτους» από τα ΗΕ θα φέρει λύση, λέει ο Ερογλου

Εικόνα
Σε περίπτωση που τα ΗΕ αναγνωρίσουν την ''οντότητα'' του ψευδοκράτους θα είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σε διάλεξή του για το Κυπριακό στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου επανέλαβε τη θέση του ότι οι Ε/κ δεν έχουν ανάγκη τη λύση επειδή είναι ένα αναγνωρισμένο κράτος και μέλος της ΕΕ, και υποστήριξε ότι με τον εντοπισμό του φυσικού αερίου οι Ε/κ θα πάψουν πλέον εντελώς να ενδιαφέρονται για μια συμφωνία.

Κυπρ. Αερογραμμές: Σημαντικές αποφάσεις πήρε το Δ.Σ.

Εικόνα
Εγκρίθηκε η έκδοση νέου μετοχικού κεφαλαίου. Πώληση 2 αεροσκαφών και μείωση του προσωπικού κατά 150.  Κρίσιμη συνεδρία είχε χθες το  διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών κατά την οποία λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας. Εγκρίθηκαν η έκδοση νέου μετοχικού κεφαλαίου η πώληση δύο αεροσκαφών και μείωση του προσωπικού κατά 150 περίπου υπαλλήλους. 

«Ανεπιθύμητος» στα κατεχόμενα ο Α. Ντάουνερ

Εικόνα
33 οργανώσεις τον κατηγορούν για αντιτουρκικές ενέργειες Τριάντα τρεις οργανώσεις στα κατεχόμενα ζητούν την απαγόρευση εισόδου στο ψευδοκράτος του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, υποστηρίζοντας πως ο αξιωματούχος των ΗΕ έχει προβεί σε προκλητικές ενέργειες ''ενάντια στην ενότητα και την ακεραιότητα του τ/κ λαού''.